Takip Et

SON DAKİKA

Yıldırım: Tecavüzcüleri size aklattırmayacağız

21 Kasım 2016, Pazartesi 22:46

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldırım, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu cinsel istismar suçu işleyenlerin, istismar ettikleri kişi veya çocuk ile evlenmesi durumunda hapisten çıkmasını düzenleyen önergeye tepki gösterdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin verdiği kararların halk tarafından büyük tepki aldığını ifade etti. “AKP ve saray bugün Türkiye’de hiçbir soruna çözüm üretememiştir” diyen CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldırım, “AKP, hep sorunlar ve yanlış yönetim şekli ile halkın karşısına çıkmış, halk tarafından tepki görmüştür. Halkın sesini kısıp bu faşist yönetim şekline başkaldıranların faturası ağır bedellerle ödetilmiştir” dedi.

Kırıkkale ve Adıyaman'da yaşanan taciz olaylarını örnek gösteren Yıldırım, “Gaziantep’te 9 aylık bebeğe tecavüz eden sapığın alaycı gülümsemesi halen daha gözlerimizin önünden gitmiyor, kinleniyoruz. Adıyaman'da 13 kamu görevlisi 74 çocuğu taciz etti. Sonra tacize karışanların erkek öğrencilerle birlikte yine aynı yatakhanede kaldığı medya tarafından öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde de Kırıkkale'de bir Kuran Kursu'nda tecavüz yaşandı. Kırıkkale Müftülüğü’nce de tutanak altına alındı. Ancak yaşanan olayın üstü örtülüyor, hiçbir şey yokmuşçasına ortadan kaldırılıyor. Karaman’da yaşanan tecavüz sonrası AKP’li Bakan Sema Ramazanoğlu’nun ‘Bir kereden bir şey olmaz’ şeklindeki açıklamaları, tecavüzcüleri, tacizcileri ve sapıkları harekete geçirmiş ve cesaretlendirmiştir. Bugün de meclise getirilen önerge ile alelacele geçirme çabalarına girmişlerdir. Tacizciler, tecavüzcüler adeta ödüllendiriliyor” ifadelerini kullandı.

"TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ"

Önerge ile ilgili konuşan CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklar tecavüzcüleri ile evlendirilsin, tecavüzcüleri ise ceza almaktan kurtulsun. Küçük yaştaki çocukların uğramış olduğu tecavüzü, evlilik ya da cinsel birleşme olarak adlandıran AKP hükümeti, bu hareketiyle bir sistem olmaktan çıkmış ve rejim değişikliği hazırlığına girmiştir. Kadın gece dışarıdaysa tecavüz ettiniz, kadın mini etek giydiyse tecavüz ettiniz, kadın sesini çıkaramadıysa tecavüz ettiniz, sapıkları serbest bıraktınız ve yine tecavüz ettirdiniz. Soruyorum hangi tecavüzcünüzü aklamak için bir kereliğine mahsus böyle bir yasa çıkarıyorsunuz?”

“Babasının gözünden sakındığı biricik kızının tecavüzcüsüne, damat dedirtmeye çalışacak kadar vicdansız bir hükümet ile yönetilmeye çalışıyoruz” diyen Yıldırım, şunları kaydetti: “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarına bayram hediye ettiği günlerden, çocukların tecavüzcüsüyle evlendirildiği günlere geldik. Bizler, buna göz yummayacağız. Tecavüzcüleri size aklattırmayacağız. Çocuklarımıza dokunmanıza, kadınlarımızı yaşantılarından dolayı yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Tecavüz meşrulaştırılamaz. Bütün sivil toplum kuruluşları ve anne-babalar bu önerinin meclisten geçmemesi adına tepkisini göstermelidir.” (BURHAN CEYHAN

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler