AyFm 100.5
  • 22 Temmuz 2025, Salı 21:43

TİMBİR güçleniyor: Bölge Başkanlarıyla ilk adım atıldı

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) yeni dönem çalışmaları kapsamında bölge başkanlarını belirledi. İlk toplantıda TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, güçlenerek yola devam ettiklerinin mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 7 Mart 2023 tarihinde kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) yeni bir teşkilatlanma kararı aldı.

81 il ve 25 ülkede temsilciliği bulunan TİMBİR, teşkilat yapılanması kapsamında yeni bölge başkanlarını belirleyerek ilk toplantısını online olarak gerçekleştirdi.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, yeni bölge başkanlarının TİMBİR ailesine hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:

“Kaliteli internet haber siteleri ile binin üzerinde medya kuruluşu TİMBİR çatısı altında buluştu. Yeni bölge başkanlarımızın ardından ilçelerde de temsilciliklerimizi oluşturmayı hedefliyoruz. TİMBİR’in daha güçlü bir aileye dönüşmesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Geleceğin medyasını daha kaliteli ve daha etkili bir noktaya taşımak için elimizden geleni yapacağız.”

TİMBİR Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak ise yaptığı konuşmada, teşkilatlama yapılanmasının önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Her yapılanma kurulduğu zaman teşkilatlanma ağırlıklı bir düzene geçer. Böyle de ilerledik ama gelinen noktada üyeler ve temsilcilikler oluşturulması için teşkilatlanma yapılanmasının yönetimden bağımsız ilerlemesi yönünde bir karar alındı. Teşkilatlanma yapılanmasını bir, iki, üç ya da daha fazla illerden oluşmasını sağladık. Örgütlenme, üyelik çalışmaları ve ilçe odaklı temsilcilerin atanması ve oluşumuna önem vereceğiz. İl ve ilçe temsilcilerinin oluşturulması ile çok yönlü bir medya oluşumu sağlanacak ve TİMBİR Teşkilatlanma Başkanı Cengiz Aksan ile süreç yönetilecek. Taleplerinizi alarak teşkilatlanma usül ve esaslarını da sizlerle belirleyeceğiz. TİMBİR konunun dernek yanı, Birlik Haber Ajansı (BHA) da bu derneğin ticari oluşumu. Oradaki yapılanmayı da büyük ölçüde tamamlamış olacağız. İl ya da ilçe temsilcileri oluşturulurken, bize yakınlığı kadar o kişinin bu işe zaman ayırması ve toplumda da olumlu bir kanaat var olması gerekiyor. Bölge toplantıları da olacak. O toplantılara da katılım büyük önem arz ediyor. Bölge başkanlarının kendi bölgeleriyle toplantılar yapması ve sorunları, talepleri iletmesini bekliyoruz. Yönetim Kurulu da bu yapılanma değişikliği ile yönetimde bir görev değişikliğine gidiyor. İletişim Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Basın İlan Kurumu’nu (BİK) yakından takip edecek yönetim kurulu başkan yardımcılıkları gibi farklı alanlarda da takip edecek bir dağılım hedefleniyor. Yerelden ulusala uzanan bir ağın parçaları olarak ilerlemeye devam edeceğiz. TİMBİR’i hep birlikte daha ileriye taşımak istiyoruz.”

TİMBİR Teşkilatlanma Başkanı Cengiz Aksan ise bölge başkanlarına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu yapılanmanın çalışma şeklini hep birlikte kuracağız. Sonrasında da bu düzeni işletirken nasıl yapacağımızı birlikte çalışarak tamamlayıp, tecrübelerden de faydalanmak istiyoruz. Şehrimizde kurucumuz, temsilcimiz olabilir. Bunları planlarken herkesin kendi bölgesini düzenlemesi gerekiyor. İlçelerde de işini kaliteli ve iyi yapan, ilçesinde tanınan kişileri tercih etmeliyiz. Belirlenecek isimlerin TİMBİR’e vakit ayırabilmesine ve katkı sağlayacak kişiler olmasına özen göstermeliyiz. Teşkilatlanma çalışmasının usul ve esaslarımızı belirleyip, ilan etmek öncelikli görevimiz. Sonrasın da hep birlikte TİMBİR’i daha yukarılara birlikte taşımak için toplantılar yapacağız.”

Kendilerini tanıtan bölge başkanları ise süreçle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

 

TİMBİR BÖLGE BAŞKANLARI:

TİMBİR Ankara Bölge Başkanı: Orhan Kemal Erkılıç

 

TİMBİR İstanbul Bölge Başkanı: Yücel Yalçınkaya

 

TİMBİR İzmir Bölge Başkanı: Ahmet Kaplan

 

TİMBİR Aydın Bölge Başkanı: Emin Aydın

 

TİMBİR Antalya Bölge Başkanı: Abdulsamet Memiş

 

TİMBİR Bursa Bölge Başkanı: Erkan Ayçam

 

TİMBİR Kırıkkale Bölge Başkanı: Ercihan Çakmak

 

TİMBİR Balıkesir Bölge Başkanı: Kamil Akyürek

 

TİMBİR Kocaeli Bölge Başkanı: İsmail Kahraman

 

TİMBİR Kastamonu Bölge Başkanı: Songül Cengiz

 

TİMBİR Samsun Bölge Başkanı: Sait Çetintaş

 

TİMBİR Trabzon Bölge Başkanı: Tuncay Lakot

 

TİMBİR Erzurum Bölge Başkanı: Gamze İspirli

 

TİMBİR Van Bölge Başkanı: Rıdvan Can

 

TİMBİR Bitlis Bölge Başkanı: Özcan Çiriş

 

TİMBİR Tunceli Bölge Başkanı: Sezai Akın

 

TİMBİR Diyarbakır Bölge Başkanı: Eren Dalgıç

 

TİMBİR Şanlıurfa Bölge Başkanı: Mustafa Arısüt

 

TİMBİR Mardin Bölge Başkanı: Nezir Güneş

 

TİMBİR Adana Bölge Başkanı: Resul Bozkurt

 

TİMBİR Aksaray Bölge Başkanı: Yaşar Sarıkaya

 

TİMBİR Niğde Bölge Başkanı: Mustafa Altıner

 

TİMBİR Uşak Bölge Başkanı: Soner Demiröz

 

TİMBİR Afyonkarahisar Bölge Başkanı: Sadettin Ulusoy

 

TİMBİR Tekirdağ Bölge Başkanı: Fatih Erge (BHA) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.