AyFm 100.5
  • 21 Aralık 2016, Çarşamba 14:13

“Saldırgan Altıntaş’ın ilk nüfus kaydı İzmir Bornova”

Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a Ankara’da suikast düzenleyen saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş’ın ilk nüfus kaydının İzmir’in Bornova ilçesi olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Saldırgan çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş’ın polis olmasıyla ilgili olarak, ‘Terörist, toplumun her kesiminden çıkabilir. Ancak böyle bir olayın içindeki failin polis olması çok büyük bir sıkıntı’ diyen Baştuğ, “Ankara’daki suikast hadisesi tüm dünyayı etkiledi” dedi.

“AYDINLI OLMADIĞINI NET OLARAK SÖYLEYEBİLİRİM"

Aydın Tamirciler Odası’nın gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde gerçekleştirdiği konuşmasında, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast gerçekleştiren saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş’ın ilk nüfus kaydının olduğu yerin Manisa’dan önce İzmir Bornova olduğunu söyleyen Baştuğ, “Aydınlı olmadığını net olarak söyleyebilirim. Ancak artık aslen Çorumlu bile olsa kimse inanmaz. Yine şu da bir gerçek ki saldırganın aslen yöresinin neresi olduğu pek önemli değil, töresi önemli. Töreyi çiğneyip böyle bir suikaste yeltenmiş olması, başka birilerinin törelerine uyduğunu gösteriyor. Ben şahsen yıllarca bir çok terör örgütüyle mücadelede etkin rol almış bir emniyet mensubuyum. Sempatizan ile militan ayrıdır. Sempatizan ideolojik anlamda belki ülkesi için bir şeylerin değişmesi gerektiğine kanaat getirir, vatanı ve milletini de sever ama militan tamamen milletine ve ülkesine ihanet noktasındadır” dedi.

“BAYRAĞIMIZ İÇİN SEVE SEVE CANIMIZI FEDAYA HAZIRIZ”

Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik kapsamlı olarak gerçekleştirilen terör saldırıları nedeniyle şehit düşen güvenlik güçlerinden ötürü çok büyük üzüntü içinde olduğunu söyleyen Baştuğ, “Son zamanlarda hepimizin canını yakan olaylar ansızın gelişebiliyor. Son hadiseler hepimizi derinden üzdü. Ancak şu da var ki devletimizin terörle etkin mücadelesi hızla sürüyor. Hani Osmanlı Devleti’nde uzun yıllar sadrazamlık yapan Sokullu Mehmet Paşa’nın da dediği gibi; ‘Biz sizin kolunuzu kestik. Siz ise donanmamızı yok etmekle sakalımızı tıraş etmiş oldunuz. Kesilmiş kol yerine gelmez ama tıraş edilen sakal daha gür çıkar. Demek istediğim, vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için seve seve canımızı feda etmeye de hazırız. Yeter ki vatanımız huzur içinde olsun ve milletimiz, vatan toprakları üzerinde gönül rahatlığıyla yaşayabilsin” diye konuştu. (MURAT TAN)

Rus Büyükelçisine saldırı​

Rusya Büyükelçisi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti​

Rus Büyükelçiyi vuran polis Aydınlı

Suikastçı polisin ailesi gözaltına alındı

Suikastçının ailesi sorgulanıyor

Gözaltındaki diğer kişilerin kimlikleri belli oldu

Suikastçının ev sahibi belli oldu

Üç yıl kaçak oturmuşlar

Rus Büyükelçi Karlov'un otopsisi tamamlandı

Saldırgan Altıntaş'ın evinde FETÖ kitapları bulundu

Saldırganla ilgili tüm detaylar araştırılıyor​

Rus Büyükelçi’yi vuran Altıntaş, FETÖ’den burs aldı

Suikastçinin polis arkadaşlarına gözaltı

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.