
Aydın’ın Atça Mahallesinde arı malzemeleri üretimi yapan Mustafa Süer, babadan oğula geçen mesleğini başarıyla sürdürüyor. Arıcılığa ve arı ürünleri üretimine olan tutkusu ve özverisiyle tanınan Süer, sektördeki hizmet alanlarını, üretim aşamalarını ve başarı sırlarını paylaştı.
BABADAN OĞULA GEÇEN BİR MESLEK
Mustafa Süer, arıcılık malzemeleri üretim işini babasından devraldığını ve bu işin Aydın bölgesindeki gezgin arıcılar nedeniyle oldukça talep gördüğünü belirtti. Süer, "Bu işi tercih etmemin nedeni babadan oğula geçen bir meslek olmasıdır. Gezgin arıcılar genellikle Aydın bölgesinde kışladıkları için burada arıcı daha çok oluyor. Biz de onların ihtiyaç duyduğu küçük malzemelerin alım satımını yapıyoruz. Aynı zamanda arı peteği, bal mumu ve arı keki üretimi yapıyoruz" dedi.
KALİTELİ ÜRETİM VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
Üretim kalitesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Süer, "Başarı hikayemiz çok net belli; kaliteli üretim yapmak. Elimizden geldiğince ürünlerimizde özen gösteriyoruz. Kendi soframıza koyduğumuzu, ürün olarak satıyoruz. Kalitemizin sırrı budur" ifadelerini kullandı. Ayrıca bütün müşterilerine kapısının sonuna kadar açık olduğunu belirten Süer, arıcılık malzemeleriyle ilgili her şeyi bulabileceklerini söyledi.
ARI KEKİ VE BAL MUMU ÜRETİMİ
Arı kekinin üretim aşamasına da değinen Süer, "Arı keki, arının dışardan nektar bulamadığı zamanlarda yaşamanı sürdürmesini sağlamak için yapılmış bir maddedir. Bunun içerisinde şeker, süzme ballı protein amaçlı polen bulunur. Bu malzemeler hamur haline getirilir ve bir kilogramlık paketlerde hazırlanıp müşterilerimize teslim edilir" dedi. Bal mumunun ise arıcılığın geri dönüşümü olduğunu belirterek, "Bizde hiçbir şekilde atık yok. Sıfır atık projesiyle çalışıyoruz. Bal mumunu elde ettikten sonra bahar aylarında işleme sezonunda kullanıyoruz ve petek dökümünü yapıyoruz" diye ekledi.
ÜRETİM SÜREÇLERİ VE DOĞALLIK
Gelen müşterilere üretim aşamasında neler yapıldığını gösterebileceklerini belirten Süer, tüm aşamaların sıfır atıkla ve doğallığını bozmadan gerçekleştirildiğini söyledi. Süer, "Müşterimiz imalathaneye uygun kıyafetlerle girebilir ve içeride neler yapıldığını, nasıl yapıldığını görebilirler. Biz bal mumunun içerisinde hiçbir şekilde karışık bir madde kullanmadığımız için tamamen doğallığını bozmadan üretimi tamamlayıp müşterimize teslim ediyoruz" dedi.
ARI PETEĞİ ÜRETİMİ
Arı peteği üretiminin doğru zamanda yapılması gerektiğine dikkat çeken Süer, "Havaların ısınmasına yakın zaman diliminde üretime başlıyoruz ki taze taze direkt arıya verilsin. Balon üretimi ise yılın 12 ayında yapılabiliyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu işi yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunarak, "Bir arıdan korkmamalı ve yaptığı işi sevmeli. Biz işimizi severek yapıyoruz ve kalitemizi ortaya koyduk. Hedefimiz, Türkiye'deki arıcılara doğal bal mumu ve petekleri sunmaktır" dedi.
Mustafa Süer’in Aydın Atça'da arıcılık ve arı ürünleri üretimindeki başarı hikayesi, kaliteli üretim ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımı ile sektörde örnek teşkil ediyor. (DUYGU DİLEK)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.