AyFm 100.5
Canlı Dinle
  • 10 Aralık 2014, Çarşamba 14:23

Maren Enerji 30 bin konutun elektriğini karşılıyor

Aydın’ın Germencik İlçesi’nde 2009 yılında hizmete giren Maren Maraş Elektrik Üretim A.Ş, jeotermal enerjiden yıllık 800 milyon volt elektrik üretimi yaparak, 30 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Maren Maraş Elektrik Üretim A.Ş, 190 bin dönüm arazi üzerine kurularak beş yılda Aydın’ın elektrik anlamında aydınlanmasını sağladı. Maren Maraş Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Mehmet Şişman, beş yılda çevreye ve doğaya zarar vermeden yenilenebilir elektrik üretimi yaptıklarını belirterek, “Germencik ilçesinde şu an itibari ile dört elektrik üretim santralimiz mevcut. Bu santrallerde yıllık 800 milyon volt elektrik üretimi yapıyoruz. Maren Enerji’ye ait 50 enerji üretim kuyusu var. Kuyularımızın derinliği 2 bin metre ile 4 bin 250 metre arasında yerine göre değişiyor. Bu kuyuları açmak içinde yine iki adet sondaj makinemiz bulunuyor. Kuyulardan çıkan suyun sıcaklığı ise 160 ila 170 derece arasında değişiyor” dedi.

MAREN ENERJİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Maren Maraş Elektrik Üretim A.Ş’nin her geçen gün büyümeye devam ettiğini bildiren Şişman, şunları söyledi:

“Maren Enerji olarak beş yılda Germencik’te yaptığımız yatırımın değeri 350 milyon dolardır. Şu an itibari ile burada üretilen elektrik Aydın’da 30 bin konutun elektriğini karşılıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde ve ilçelerinde kurulu enerji tesislerinin ürettiği enerjinin yüzde 70’ini Aydın’da üretiyoruz. Bunun yanında Aydın ekonomisine burada çalışmakta olan personelle de can veren bir şirketiz. Mevcut daimi çalışan personel sayımız 275 kişi ancak şantiyeler ve inşaatlarda çalışan işçilerle birlikte bu sayı zaman zaman 500’e kadar çıkıyor.”

HEDEF KAPASİTEYİ İKİYE KATLAMAK

Hedeflerinin bugünkü üretim kapasitesinin iki katına çıkmak olduğunu vurgulayan Şişman, “Kuyu sayımız ve enerji üretim kapasitemiz her geçen gün artıyor. Gelecek yıllardaki hedeflerimiz şu andaki enerji üretimi yaptığımız enerjiyi ikiye katmak olacaktır. Bunun için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.