
Çine’nin Akçaova Mahallesi’nde yaşayan 41 yaşındaki Kamil Değirmendere’nin yaptığı kavurmaların ünü ilçe sınırlarını aştı. Efeler’den Bozdoğan’a birçok müşterisi bulunan Değirmendere kavurmanın lezzetini etinin tazeliğinde olduğunu söyledi.
Akçaova Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıldır aşçılık yapan Kamil Değirmendere’nin yaptığı kavurmaların lezzeti ilçe sınırlarını aştı. Aşçılığı dayısının yanında öğrendiğini belirten Değirmendere, “Mesleği dayım Hüsnü Yavuz’un yanında öğrendim. Akçaova’da et ve et ürünleri çok tüketilir çünkü burası hayvancılıkla geçinen bir mahalledir. Bu yüzden buranın kavurması diğer yörelere daha farklı olur” dedi. Kavurmaların meşhurluğunun etin tazeliğine bağlayan Değirmendere, “Biz kavurmalarımızı hakiki zeytinyağı ile yapıyoruz. Akçaova doğallığını bozmayan bir mahalle. Suyu dağdan gelir. Hayvanlarımız bu doğallıkta yetiştiği için eti de lezzetli olur. Hayvanın her yerinden kavurma yapılabilir. Kavurmanın ününü duyanlar birçok ilçeden bu lezzeti tatmaya geliyor” diye konuştu. (ÖZGE SÖNMEZ)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.