
İzmir yerine Karacasu’da okumayı tercih eden '' İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması' birincisi Sinem Kazançlı, Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden mezun olmanın gururunu yaşadığını söyledi.
Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden (ÇPAL) mezun olan İzmirli yetenekli öğrenci Sinem Kazançlı, mezuniyet töreninde güzel sesi ve yorumuyla seslendirdiği karaoke şarkılarıyla herkesi etkiledi. Ailesi İzmir’de yaşayan Kazançlı, okulunu dereceyle bitiremedi ama önemli başarılara imza attı. Karacasu’daki okullar arasında yapılan İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Kazançlı, İzmir’de okumak yerine Karacasu’yu seçmekle çok doğru bir tercih yaptığını söyledi. Kendisini herkese sevdiren yetenekli öğrenci, konservatuvar okuyup, şan dersleri alarak sesini geliştirmek ve sevilen bir sanatçı olmak istediğini söyledi.
KARACASU'DA AİLE ORTAMI BULDU
İzmir’de doğup büyümesine rağmen eğitimine Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde başlayan Sinem Kazançlı, “Karacasu Lisesi’nin methini çok duydum. Babam Karacasulu. Akrabalarımdan biri Karacasu Anadolu Lisesi'nde okumamı tavsiye etti. Daha güvenli, başarılı ve köklü bir lise olduğunu söylediler. Aklıma yattı. İzmir’de okumak yerine Karacasu’ya geldim. Anneannemin yanında eğitimime başladım. İlk zamanlar alışmam zor oldu. Kimseyi tanımıyordum. 6 zayıfım vardı. Gitmeyi çok istediğim anlar yaşadım. Ama öğretmenlerim bana aile oldu. Hepsi de çok iyilerdi. İzmir’deki okullarda öğretmenler çok havalı. Öğrenciyle ilgilenmiyor. Ama Karacasu Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenler öğrencilerine sahip çıkıyor. Yakından ilgileniyor. Bir aile ortamı oluyor. Tam 'Alıştım' derken okul bitti. Şimdi de gideceğim için üzgünüm” dedi.
KİŞİLİĞİNE EN UYGUN MESLEK GAZETECİLİK
Okulun Tubitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında hazırladığı projede görev alan Kazançlı, öğretmenleri tarafından da çok sevilen, takdir edilen bir öğrenci oldu. Bu sene okula, Karacasu’ya veda eden Kazançlı, okulda öğretmen ve arkadaşları ile kurduğu dostlukları çok özleyeceğini söyledi. Meslek seçerken çok zorlandığını, her mesleğin kendine göre bir zorluğunun olduğunu, eksi ve artılarını düşündüğünde karar veremediğini belirten Kazançlı, şöyle konuştu: “Bana en uygun meslek gazetecilik olsa gerek. Monotonluğu sevmiyorum. Araştırmayı seviyorum. Haksızlığa uğramış insanlara yardım etmeyi seviyorum. O nedenle gazeteciliğin bu tanımlara daha uygun bir meslek olduğunu düşünüyorum.”
ŞAN DERSLERİ ALMAK İSTİYOR
Şarkı söylemeyi çok sevdiğini, özellikle Türk Sanat Müziği’ne daha fazla ilgisinin olduğunu kaydeden Kazançlı, “Annem şarkılarımı dinlemeye bayılır. Herkes sesimin güzel olduğunu söylüyor. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Düğünlerde ya da arkadaşlarla birlikteyken şarkı söyletirler. Konservatuvara girip, şan dersleri alıp, sesimi geliştirmeyi ve herhangi bir enstrüman çalmayı çok istiyorum” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.