Takip Et
  • 12 Haziran 2019, Çarşamba 15:21

YKS öncesi öğrencilere altın değerinde tavsiyeler

Ummuhan Aslan (sağda)

Efeler'deki Beyaz Kalem Öğrenme Atölyesi Rehber Öğretmeni Ummuhan Aslan, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrenciler ve veliler için bazı tavsiye ve uyarılarda bulundu. Aslan, “Sınavlar hem öğrencilikte, hem de hayatımızda hep var. Sınavları bilginizi göstermek, eksiklerinizi görmek ve hayallerinizi gerçekleştirmek için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

SINAVLAR KİŞİLİĞİNİZİ ÖLÇMEZ

Beyaz Kalem Öğrenme Atölyesi rehberlik servisinden olarak öğrenci ve velilerin her zaman destek alabileceğini söyleyen Aslan, sınavla ilgili, "Girilen tüm sınavlar belirli bir sürede bilgilerinizin ne kadarını doğru kullanabildiğinizi ölçer. Birçok öğrenci sınav heyecanından bilgilerinin birçoğunu kullanamayabilir. Bu durum öğrencinin yeterli eğitim almadığı anlamına gelmez. Ayrıca yetişkinlerin öğrencilik yaşantısını incelediğimizde her sınavdan üstün bir performansla çıktığını göremiyoruz. Öğrencilerimiz geleceğimizdir. Her öğrencimiz çok kıymetlidir. Öğrencilerimizin hayata pozitif bakmalarını ve içlerindeki öğrenme arzusunu hep yüksek tutmalarını ve hedeflerinden asla vazgeçmeden tutkuyla çalışmalarını öneriyoruz" diye konuştu

TAVSİYE VE ÖNERİLER

Öğrencilerin YKS’de bilgileri doğru ve etkili kullanabilmeleri için önerilerde bulunan Ummuhan Aslan, şunları söyledi: "Sınava kadar sağlığınıza ve beslenmenize büyük özen gösteriniz. Her gün saat 23.00 gibi yatıp 07.00 gibi uyanarak uyku düzeni oluşturun. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o zamana kadar çalışmalarınızı sürdürünüz. Sınav salonunu görmeye gittiğinizde, salondaki sıranızda bir süre oturarak sınav ve üniversite yaşantınızla ilgili olumlu şeyler düşününüz. Sınavdan önce ve sınav sabahı beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeyiniz. Sınava kendinizi yanında rahat hissettiğiniz bir yakınınızla gidiniz. Sınav evraklarını ve sınav kurallarını unutmayarak, zamanında sınav salonunda olunuz. Sınavdaki soruların yüzde 70’ini normal düzeydeki öğrencilerin yapabileceğini unutmayınız.Sınavda daha önceleri deneme sınavlarında uyguladığınız taktikleri aynı şekilde uygulayınız. Yeni taktik denemeyiniz. Sınav bir sıralama sınavıdır. Size zor gelen soruların birçok öğrenciye de zor geleceğini aklınızdan çıkarmayınız. Sınavın sonucunu değil, sınav esnasında en iyisini nasıl yapabileceğinizi düşününüz. TYT sınavından sonra, sınav hakkında kimse ile konuşmayınız. Soru tartışmayınız. Bir süre yalnız kalarak dinleniniz. Daha sonra AYT sınavına odaklanınız.

Kendinize güvenin. En iyisini yapmak için çalışın." (FERHAT CİRİT) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.