Takip Et

/>

SON DAKİKA

Gürcü bakıcı, eski belediye başkanının eşini öldürdü

11 Kasım 2016, Cuma 17:46

     


Aydın Belediyesi'nin eski başkanlarından Av. Orhan Esin'in eşi avukat 84 yaşındaki Bigül Esin, İzmir'in Karşıyaka'da İlçesi'ndeki evinde ölü bulundu. Yaşlı kadını, Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki Lıa Kokolashvılı'nın, başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü belirlendi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bostanlı Semti 2034 Sokak numara 4'teki Efes 1 bloklarında Gürcistan uyruklu kadın bakıcısı Lıa Kokolashvılı ile yaşayan Bigül Esin'i dün (perşembe) akşam telefonla arayan komşuları, kendisine ulaşamadı. Telefona çıkan Lıa Kokolashvılı, iddiaya göre önce Kuşadası'ndaki yazlıkta olduklarını bir sonraki aramada da 2 çocuk annesi Esin'in müsait olmadığını söyledi. Bunun üzerine, komşuları kendilerinde var olan anahtarla, evine girdiklerinde Esin'i yatak odasında ölü buldu ve polisi aradı.

BAŞINA SERT CİSİMLE VURULMUŞ

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin evde yaptığı incelemede 1963-1973 yılları arasında Aydın Belediyesi Başkanlığı yapan Av. Orhan Esin'in eşi olan Bigül Esin'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü, evden ziynet eşyalarıyla Esin'e ait kredi kartı ve cep telefonunun alındığı tespit edildi. Talihsiz kadının cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

BANKADAN PARA ÇEKMİŞ

Katil zanlının Gürcistan'a gitme ihtimali üzerine polis havalimanı ve otogarda önlem aldı. Ayrıca, Esin'in kartından 5 bin lira para çekildiğini saptadı. Bu arada, otogardaki bir firmadan Lıa Kokolashvılı adına bilet alındığı, otobüsün Gürcistan'a doğru yola çıktığı belirlendi.

İZİNLİ PERSONEL YAKALADI

Otobüs şoförüyle irtibat kuran polis, otobüsün Kırıkkale'ye yaklaştığını öğrenince, Cinayet Büro Amirliği'nde görevli ve yıllık iznini Kırıkkale'de geçiren polis memurundan yardım istedi. Kırıkkale'deki diğer polislerle durdurulan yolcu otobüsünde bulunan Lıa Kokolashvılı kıskıvrak yakalanarak, gözaltına alındı.

AÇIK PENCERE YÜZÜNDEN TARTIŞMA ÇIKMIŞ

Gözaltına alınan Gürcistan uyruklu bakıcı Lıa Kokolashvılı sorgulanmak üzere İzmir'e getirildi. Katil zanlısının ilk ifadesinde, yaz aylarında, Esin'in ailesi tarafından bakıcı olarak aylık bin 500 lira karşılığında işe alındığını, Türkçe'yi az bildiği için zaman zaman Esin ile tartıştıklarını, bu tartışmalarda kendisinin saçını çektiğini söylediği öğrenildi. Olay gecesini de anlatan Lıa Kokolashvılı'nın, açık unuttuğu mutfak penceresinden içeriye yağmur suyu geldiğini fark eden Esin'in, saat 04.00 sıralarında saçından çekerek kendisini uyandırdığını, daha sonra aralarında tartışma çıktığını, bir anda öfkelenip kapı stoperiyle başına vurduğunu, çığlık atmasını engellemek için de ağzını yastıkla kapattığını söylediği belirtildi. Lıa Kokolashvılı'nın, toplu para almak için, anlaştıkları maaştan hiç almadığını, bu nedenle maaşının karşılığı olarak bankadan 5 bin lira çektiğini söylediği de belirtildi. Kokolashvılı'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

BİLETİ ALIRKEN KAMERA KAYDETTİ

Katil zanlısı Lıa Kokolashvılı'nın Gürcistan'a kaçmak için otogardaki firmadan bilet aldığı sırada, işyerine ait güvenlik kamerasınca da görüntülendiği ortaya çıktı. Katil zanlısının soğukkanlı tavırları dikkat çekti.

Bu arada, çevresinde sevilen bir kişi olan Bigül Esin'in yarın (cumartesi) Aydın'da defnedilmesi bekleniyor. (CEM ULUCAN)

AYDIN ŞOKTA! Eski başkanın eşini Gürcü bakıcısı öldürdü

Eski belediye başkanının eşi ölü bulundu

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler