Takip Et

SON DAKİKA

Can Berkay BENLİ

Alt yapı ve amatör dünyası

17 Nisan 2016, Pazar

     

İlk yazılarda genel olarak başta yazar kendini tanıtır, anlatır da anlatır, fakat nedense kendimden bahsetmeyi çok fazla seven bir yapım olmadığından kısa ve öz olarak 1999-2004 alt yapı, 2005-2006 profesyonel, 2007-2014 yılları arasında ise Aydın Amatör Futbol Kulüplerinde top koşturmuş, aynı zamanda bu tarihler arasında ve halen devam ettiğim, baba (RIFAT BENLİ) mesleği olan antrenörlükle yazılarıma giriş yapmak istiyorum.

Büyükşehir Yasası ile Aydın'da 36 belde belediyeliği kapatılıp mahalleye dönüştürüldü. Bu sebeple maddi desteği verecek güç kaynakları ortadan kalkmakla birlikte MUHTAR SPOR adında futbol kulüpleri kurulumadığı için Aydınlıların alt yapının geliştiği amatör takımlardan yoksun, futbola aç, bırakın futbolu nerdeyse spor yapamaz hale gelmesiyle, ligler tatsız tuzsus bir veya iki şampiyonluk yarışı yapan ve birçok takımın çekildiği heyecansız bir hale dönüştü.

Misyon olarak, bu topraklardan dünyanın en kaliteli futbolcularının çıkacağı inancına sahip olan ve temelinde kısa vadeli değil, uzun süreli hedefler, yatırımlarla yola çıkarak ülkenin dört bir yanına yayılmasını sağlayan şahısların, bilge adamlarının, kulüplerin vay haline!

Neden uğraşıyorsunuz ? Yetmiş milyonda bir ARDA TURAN bizim ülkemize fazla değil mi? Bizim tek bir vatanımız var , oyüzden ne gerek var ikinci bir UEFA kupası, SÜPER kupa almamıza? FERNANDAO'yu FERDİ yapıp Avrupa Kupasını da aldık mı var mı bizden mutlusu...

Bu zihniyette olup planlar yapan, ülkemiz futbol katili insanları tespit edip sınır dışı etmek gerekir. Doğru yolda ilerleyen takımların başarılarını kıskanıyorlar. Yaptıklarını sürekli takip ettikleri halde en ufak hatalarını medyaya yansıtmaya çalışıyorlar. Birkaç örnek verelim; Aydın Yıldızspor Kulübü'' Adamın yemekhanesi var ne anlar futboldan'', Aydın İbrahim Gülümser Genç Efe Spor Kulübü '' Adam doktor ne anlar futboldan'', hele ki dört yılda yetmiş milyon Türk Lirasını bu iş için harcamış olan, kendini takımın yeddi emini olarak tanıtan Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan hakkında yazılan olumsuz medya yazıları. Bu kulüpler bir elimizin parmak sayısını geçmez, o yüzden örnek almayacaksanız rahat bırakın. Hazırlık maçlarında ve liglerde rakiplerine karşı yaş katagorilerinin 1 veya 2 yaşın altında oynatıp yarışıyorlar, siz hala kaçak oynatma derdindesiniz.

BAL liginin açılımını emektar ligi olarak bilen, sezon başı başına gelip şampiyon yapmayı başarılı olmak sayıyor. Milyonlar harcayıp hedeflerine de ulaşamıyorlar. Son zamanda yaptıkları başarı ise rakiplerinde şaibe aramak. Sezon başında şampiyonluk planları yapılırken katılmadı mı hesaba? ŞAİBE aslında kendilerinin yaptıklarıdır.



Yazarın Tüm Yazıları

İYİ FUTBOLCU BİLİNÇLİ VELİ İLE YETİŞİR

31 Aralık 2016, Cumartesi

Alt yapı ve amatör dünyası

17 Nisan 2016, Pazar