
Söke Belediyesi’nde bir yıldan fazla engelli kadrosunda görev yaptıktan sonra belediyeden işten çıkartılan Uğur Aydın, bugün eski mesai arkadaşlarını ziyaret etmek için belediye binasına gitti. Ancak belediye binasında yaşananlar, kamu vicdanını sarsacak türdendi.
İddiaya göre, Uğur Aydın’ı binada gören Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, güvenlik görevlilerine seslenerek, “Arkadaşlar, gelin alın bunu dışarıya atın. Bir daha da bunu içeri sokmayın,” talimatını verdi. Engelli bir vatandaşa karşı sergilendiği ileri sürülen bu tavır, tepkiyle karşılandı.
Yaklaşık 1 yıldan fazla Söke Belediyesi'nde çalışan herkes tarafından sevilen ve engelli kadrosunda emekli olan Uğur Aydın, olayın ardından sosyal medya hesabından da sitem dolu paylaşımlar yaptı. Aydın, “Bizim oylarımızla geldin, beni ne hakla kovuyorsun?” ifadeleriyle yaşadığı durumu kamuoyuna duyurdu.
Geçtiğimiz aylarda Başkan Arıkan’ın talimatı ile Söke’de bazı siyasileri takip ettirerek fotoğraflarını çekmesi sebebiyle savcılığına şikayet edilen kafe işletmecisi Ü.G. Engelli vatandaş Uğur Aydın’ı arayarak tehdit ederek paylaşımını kaldırttığı belirtildi.
Yaşananlar sonrası kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık oluşurken, engelli bir vatandaşa yönelik bu tavrın açıklanması ve gereğinin yapılması çağrıları yükseldi.
Olayın yankıları sürerken, Söke Belediyesi’nden ve Başkan Arıkan’dan henüz bir açıklama gelmedi.
Kamuoyu vicdanı bu tavrı affetmeyecek gibi görünüyor. Gereğini halkın takdirine bırakıyoruz. (HABER MERKEZİ)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.