
Aydın Adliyesi önünde MHP Aydın Teşkilatı’nın umutlu bekleyişi dünden buyana devam ediyor. 24 Haziran akşamından buyana milletvekilliği 2 kez gidip gelen Deniz Depboylu, AK Parti ile aralarındaki 228 oy farkının kendi lehine döneceği ümidinde.
24 Haziran’da yapılan 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde 726 bin 244 vatandaşın oy kullandığı ve 16 binden fazla oyun geçersiz sayıldığını dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, geçersiz oyların bile tekrar incelendiğinde kendisinin milletvekili olabileceğini ifade etti.
MHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen avukatlarından Levent Çağlancı ile birlikte dün İl Seçim Kuruluna giderek itiraz dilekçesi veren MHP teşkilatları, seçim kurulunun bugün açıklayacağı itiraz gerekçelerini olumlu bulacağını inanıyor. 26. Dönem Milletvekili Deniz Depboylu, parti avukatı Levent Çağlancı, İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP’li Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, İlçe Başkanları ve partililer Aydın Adliyesi önünde bekleyişlerini ve ilçe seçim kurulundan gelecek haberi bekliyor. Burada bir açıklama yapan Deniz Depboylu, “Genel merkezimizin direktifleri doğrultusunda dün il ve ilçe seçim kurullarına itiraz dilekçesi başvurusu vermiştik. Bu dilekçeleri vermemizin haklı yönleri çok fazla. Bu başvurumuzda haklı nedenlere dayanıyor. Sadece bizim bulduğumuz hata sayısı bile haklılığımızı kanıtlamaya yeter. Son yapılan değerlendirmelerde 228 oy kadar bir fark görünmekte. Ama bizim bulduğumuz hatalar bunların çok daha üstünde. Kaldı ki geçersiz sayılan oylarda var, bu konuda da tereddütlerimiz var" ifadelerini kullandı.
İl ve ilçe yönetimindeki hukukçularla birlikte yaptıkları değerlendirmeler incelemeler neticesinde tutanaklarda çok sayıda hata tespit ettiklerini belirten Avukat Levent Çağlancı, özellikle oyların toplama noktasında büyük farklılıklar tespit ettiklerini söyledi. Çağlancı, “Aydın genelinde Türkiye genelinin çok üzerinde geçersiz oyların tutanaklara işlendiği, ancak bu geçersizliklerin hangi sebeple olduğunun çoğul sandık tutanağına düzgün bir şekilde yazılmadığını ve partimize ait oylarında geçersiz olarak geçirildiğine dair tespitlerimiz var. Birçok sandıkta diğer partilere yazılan fazla oyları tespit ettik. Bizim amacımız şeffaf bir şekilde seçimlerin tamamlanmasıdır. Biz tüm Aydın nezdinde itirazlarımızı gerçekleştirdik. Seçim kurullarının da bu yönde karar vereceğini, biz hakkımız olan vekilliği alacağız. Milliyetçi hareketin bayrağı burada en tepede dalgalanmaya devam edecektir. Aydın’dan bir milletvekilimizi önümüzdeki günlerde seçim kurullarımızın kararının neticelenmesi sonucunda TBMM’ye göndereceğiz. Seçim kurullarımızla yaptığımız görüşmelerde öğleden sonra kararlarını vereceklerini söylediler. Biz bu kararın önce partimize sonra Aydın’a hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.
Aydın Adliyesi önünde toplanan partililer yapılan açıklamalar sonunda ‘Hareketin lideri, Devlet Bahçeli’ ve ‘Burası Aydın Ovası, bozkurt yuvası’ sloganları attı. İl Seçim Kurulu MHP’nin itirazını kabul ederek oyların tekrar sayılmasına karar verirse AK Partili Rıza Posacı ile Deniz Depboylu arasında gidip gelen vekillik de kesinlik kazanmış olacak. (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.