Takip Et
  • 16 Haziran 2017, Cuma 12:46

Dolu, bağlarda salkım bırakmadı

Koçarlı'da iki gün önce etkili olan sağanak yağmurun ardından meydana gelen dolu bağlarda büyük hasara yol açı. Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, kaymakamlık bünyesinde hasar tespit komisyonu kurularak çiftçilerin yaralarının sarmaya çalışacaklarını belirterek, ''Bağcılar mahallemiz, geçimini üzüm bağından sağlıyor. Üreticilerimizin zararı çok büyük” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı’da sağanak yağış ve arkasından gelen dolu bölgedeki 5 bin dekar arazide üzüm bağları, pamuk, karpuz, zeytin ve çam ağaçlarında zarara yol açtı. Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, sağanak yağış ve dolu olan bölgelerde incelemelerde bulundu ve zararın çok büyük olduğunu söyledi.

Başkan Öztürk, yaşanan felaketin ardında Koçarlı Ziraat Odası olarak çiftçinin yardımına koştuklarını ifade ederek sel felaketinde 13 koyun ve 1 atın da telef olduğunu kaydetti.

Koçarlı’da 170 hanenin geçimini bağcılık ve zeytincilikten sağladığı Bağcılar Mahallesi’ne yas çöktü. Bir yıllık emeklerinin bir saatte kaybolduğunu ve bankalara gırtlağa kadar borçlarının olduğunu söyleyen çiftçiler Aziz Aldı, Mustafa Duydu, Mehmet Ekdi, Süleyman Kanat, Mehmet Şan, Rıza Aldı, Bayram Durmuş, Muzaffer Demirbaş, Adnan Karyiğit yetkililerden yardım istedi.

 

YETKİLİLER SESİMİZE KULAK VERSİN

Dolunun vurduğu Bağcılar Mahallesi’nden çiftçi Mustafa Duydu, “Bağcılar köyünde bağ adına bir şey kalmadı. Bağlarımız, çam ve zeytin ağaçlarımız gitti. Tüm köylünün bankalara borcu var. Kredi çektik bu bağları yetiştirdik. Dün akşamki yağmur ve dolu, her şeyimizi aldı götürdü. Hepimiz bitmiş durumdayız. Ana gelir kaynağımız bağ. Başka da bir gelirimiz yok. Yetkililer geldi, incelemelerde bulundu. Biz bu bölgemin afet bölgesi kapsamına alınmasını istiyoruz. İnşallah yetkililerin vaatleri sözde kalmaz. Böyle bir günde devlet yardım etmezse ne zaman yardım eder bilemiyoruz. Çaresizlik içinde bekliyoruz” dedi.

 

''AFETTE BÜYÜK

ZARAR OLUŞTU''

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, selden en çok etkilenen Tekeli, Güdüşlü ve Bağcılar mahallelerindeki tarım arazilerinde incelemede bulundu. Başkan Öztürk, afette mahsulü zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Mutlu Öztürk, “Koçarlı Kaymakamlığımızın bünyesinde hasar tespit komisyonu kurarak çiftçilerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız. Bağcılar mahallemiz, geçimini üzüm bağından sağlıyor. Üreticilerimizin zararı çok büyük” dedi. (HAKAN AKIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.