AyFm 100.5
  • 21 Ağustos 2025, Perşembe 10:58

Aydın’da incir işçilerine KADES eğitimi verildi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Germencik’in Moralı Mahallesi’nde incir hasadı yapan vatandaşlara kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme yaptı.

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli, hasat yapan vatandaşlarla bir araya geldi. KADES uygulaması ve “Kadına El Kalkamaz” mottosu kapsamında bilgilendirme yapıldı.

TELEFONLARA UYGULAMA YÜKLENDİ

Ekipler, KADES uygulamasının cep telefonlarına nasıl indirileceğini ve kullanılacağını uygulamalı olarak gösterdi. Kadına yönelik şiddet durumlarında kolluk kuvvetlerinden hızlı yardım alınabileceği anlatıldı.

HAKLAR VE KORUMA TEDBİRLERİ ANLATILDI

Vatandaşlara, 6284 sayılı Kanun kapsamında kadınların sahip olduğu haklar ve devletin sunduğu koruma tedbirleri hakkında bilgi verildi. Uygulama telefonlara yükletilerek broşürler dağıtıldı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.