
Aydın’ın Çine ilçesi Sanayi Sitesi’nde 11 yaşından bu yana araba tamiri ve bakımıyla ilgilenen Okan Öztürk, yaz aylarında araçlarda sıkça karşılaşılan sorunlara dikkat çekti. 1996’dan bu yana sanayi sektöründe aktif olarak çalışan Öztürk, sürücülere önemli uyarılarda bulundu.
Araç bakımının sadece kış aylarına özgü olmadığını belirten Öztürk, "Termik yağ ve balata bakımları, su ve antifriz kontrolleri, kayış ve lastik bakımları yaz aylarında mutlaka yapılmalı. Sıcak havalarda özellikle lastik bakımı çok önemli” dedi.
Bakım aralıklarının aracın modeline göre değiştiğini ifade eden Öztürk, “Bazı araçlarda 5 bin kilometrede, bazılarında 10 ya da 15 bin kilometrede bakım yapılması gerekiyor. Ancak vatandaşlarımız genelde maddi sıkıntı ya da zaman bulamamaktan dolayı bakımı geciktiriyor. Oysa erken yapılan bakım hem cebe fayda sağlar hem de arıza riskini azaltır” diye konuştu.
"EN ÇOK HARARET VE CONTA ÇÜRÜĞÜ İLE KARŞILAŞIYORUZ”
Yaz aylarında en çok hararet sorunlarıyla karşılaştıklarını belirten Öztürk, "Antifriz kullanılmadığı için silindir kapak contalarında çürümeler meydana geliyor. Bu da ciddi motor arızalarına yol açıyor. Yolculuğa çıkmadan son anda bakım yaptırmak yerine, bu kontrollerin düzenli şekilde yapılması gerekiyor. Antifrizi sadece kışın değil, yazın da kullanmak şart" dedi.
“BİLİNÇSİZLİK EN BÜYÜK SORUN”
Sürücülerin bakım konusundaki bilinç eksikliğine de dikkat çeken Öztürk, “Yağ çubuğunu çekip kontrol etmeyen, su seviyesine bakmayan, aküsünü, lastiğini gözden geçirmeyen çok insan var. Bunlar küçük gibi görünse de yolda kalmaya kadar varan büyük sorunlara yol açabiliyor” ifadelerini kullandı.
Meslekte sıcakların zorluğunu da dile getiren Öztürk, “Sıcaklarda çalışmak kolay değil ama asıl sıkıntı insanların duyarsızlığı. Hayat zor, işimiz zor ama vatandaşlarımız biraz daha dikkatli olsa işimiz de kolaylaşır” diyerek sözlerini sonlandırdı. (YUNUS TURUPÇU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.