
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, kamuoyunun dikkatini çeken iddialarla yeniden gündemde.
Daha önce Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir spor kompleksini, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ terör örgütü ile bağlantılarını örten ve bu nedenle FETÖ borsası bağlantılı kişilere devrettiği iddiaları uzun süre gündem konusu olmuştu. Çerçioğlu, şimdi de Söke’deki bir sosyal tesisle gündeme geldi.
Yaklaşık 10 yıl boyunca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun en yakınında bulunan ve birçok kirli ilişkilere şahitlik ettiğini dile getiren Gazeteci Durmuş Tuna, ortaya attığı iddialar ile ilçede büyük yankı uyandırdı. Tuna, Söke Belediyesi iştiraki LİMA A.Ş.'ye ait Yenicami Mahallesi’ndeki “Spor Kafe” adlı sosyal tesisin kapatılmasının ardından, buranın Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Müdürü Ozan Çavuşoğlu’nun yakınlarına verileceği yönünde ciddi söylentiler olduğunu yazdı.
ÇERÇİOĞLU’NUN “KARA KUTUSU” TARTIŞMASI SÖKE’YE SIÇRADI
Tuna’nın yazısında dikkat çeken bir başka iddia ise Çavuşoğlu’nun Germencik Belediyesi’nde görev yapan mühendis kardeşi ve eşinin, Söke Belediyesi İmar İşleri’ne tayin edilmek üzere olması. Bu gelişmeler, Söke Belediyesi’nde “kadrolaşma mı yapılıyor?” sorusunu da beraberinde getirdi.
Söz konusu kafeteryanın kapatılmasının ardından kime veya kimlere devredileceği henüz netlik kazanmazken, kamuoyunda “Söke’nin önemli noktaları yandaşlara mı peşkeş çekiliyor?” eleştirileri yükselmeye başladı.
Tuna, hem Özlem Çerçioğlu’na hem de Mustafa İberya Arıkan’a çağrıda bulunarak kamuoyuna açıklama yapmalarını istedi. İddiaların hedefinde yer alan sosyal tesisin kimlere ve hangi şartlarla devredileceği ise merakla bekleniyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.