
İncirliova’da Halil Hazar’ı öldürmekle suçlanan Bülent Güzel ve eşi Kamile Güzel ile Halil Hazar’ın eşi Keziban Hazar hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Hürriyet Mahallesi İnek Ağzı Mevkisi Neşet Sarıkaya Caddesi yakınlarındaki toprak yolda 4 Mart 2016’da Halil Hazar’ın öldürülmesiyle ilgili davada sona gelindi. Cumhuriyet savcısı, sanıklar Bülent Güzel ve eşi Kamile Güzel ile Halil Hazar’ın eşi Keziban Hazar’ın ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları yönünde görüş bildirdi.
Davanın bugün görülen 4’üncü celsesinde tanıkların dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Bugüne kadar toplanan deliller doğrultusunda değerlendirmede bulunan savcı, Bülent Güzel ile Keziban Hazar arasında ilişki olduğunu, Kamile Güzel’in de bu durumu kabullendiğini belirterek sanıkların, suç işleme iradesi ile birlikte hareket ettiklerini vurguladı.
BİRİ AZMETTİRDİ, BİRİ YARDIM ETTİ, BİRİ ÖLDÜRDÜ
Mütalaada şöyle denildi: “Sanıkların Halil Hazar’ı öldürmek için önceden plan yaptıkları, olay tarihinden bir gün önce içeceğine ilaç katarak ve yastıkla boğarak öldürmek istedikleri ancak bunu gerçekleştiremedikleri, olay tarihinde Keziban Hazar’ın azmettirmesi ve yardım etmesi ile Kamile Güzel ve Bülent Güzel’in Halil Hazar’ı evinden çıkartarak olay yerine götürdükleri, burada Bülent Güzel’in üzerinde taşıdığı demir boru ile Halil Hazar’ı öldürdüğü, sanıkların olaydan sonra bir araya gelerek nasıl hareket edeceklerini konuştukları, Keziban Hazar’ın diğer sanıkları, atılı suçu işlemeye azmettirdiği, Kamile Güzel’in suçun işlenmesi sırasında Bülent Güzel’e yardımda bulunduğu anlaşılmıştır.”
ÜÇÜNE DE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Cumhuriyet Savcısı, Bülent Güzel’in Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 82. Maddesinin 1’inci fıkrası “a” bendinde belirtilen tasarlayarak adam öldürme suçundan, Keziban Hazar’ın aynı maddede düzenlenen yakın akrabayı tasarlayarak öldürme suçundan, Kamile Güzel’in de suçun işlenmesine yardım ettiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. (NACİ ERİŞ)
Dostu ve onun eşiyle birlik olup kocasını öldürttü
Yasak aşk cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet istendi
Yasak aşk davasında ilk duruşma: Hazar’ın kızı o geceyi anlattı
BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.