Takip Et
  • 24 Mayıs 2024, Cuma 15:04

Söke Belediyesi'nde akraba atamaları tartışma yarattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liyakat vurgusu, Söke Belediyesi'nde hayata geçmiyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21 il belediye başkanıyla gerçekleştirdiği toplantıda belediye başkanlarına akraba atamaları konusunda uyarılarda bulunmuş, işçi alımlarında liyakata önem verilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Özel, yakın akrabaların liyakatli olsalar bile 'yakın akraba oldukları' için işe alınmaması gerektiğini belirterek, kanunlara uygun ve her an denetime hazır bir şekilde hareket edilmesi talimatını vermişti.

Ancak, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın gerçekleştirdiği atama ve işe alımlar, Özel’in söylemlerinin tam tersi yönde adımlar atıldığını gösteriyor.

Arıkan, DEM Parti ile yaşanan Belediye Başkan Yardımcılığı krizini, Kürt kökenli meclis üyesi Vural Tosun ile çözerken, diğer başkan yardımcılığına meclis üyesi Yağız Pullukçu’yu atadı. Pullukçu’nun Arıkan’ın akrabası olduğu ortaya çıktı. Yağız Pullukçu’nun babası Hasan Pullukçu’nun asıl soyadı Arıkan olup, evlendiği kadının soyadını alarak Pullukçu olduğu öğrenildi. Mustafa İberya Arıkan’ın Söke’ye dışardan geldiği, Hasan Arıkan’ın ise Pullukçu ailesine damat olduğu belirtildi.

Ayrıca, Başkan Yardımcısı Vural Tosun’un halasının oğlu Yavuz Abrinç, Başkan Arıkan’ın danışmanlığına getirildi. Abrinç’in, daha önce adliyede çalıştığı dönemde yüz kızartıcı bir suç nedeniyle iş akdine son verildiği ve 14 Mayıs seçimlerinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında olumsuz paylaşımlarda bulunduğu iddia ediliyor.

Söke Belediyesi şantiye şefliği görevine ise Başkan Yardımcısı Vural Tosun’un ağabeyi Muammer Tosun getirildi. Vural Tosun, amcaoğlu ve damatları olan Aykut Tosun’u da geçtiğimiz Salı günü itibariyle Söke Belediyesi’nde işe başlattı.

Bu atamalar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liyakat ve şeffaflık çağrılarına aykırı bir tablo çiziyor ve Söke Belediyesi'nde ciddi tartışmalara yol açıyor. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.