Takip Et
  • 24 Mayıs 2024, Cuma 18:11

Savaş: ''Verdiğimiz sözlerin arkasındayız''

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Söke'de yapımına başlanan Şehir Stadı ve Spor Kompleksi'nde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleştirilen Söke Şehir Stadı ve Kapalı Spor Salonu'nun yerine yapımı planlanan ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan yeni stat ve spor kompleksinde incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Savaş, Söke Stadı'nın bir buçuk yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Savaş, başlangıç maliyeti 185 milyon olan Söke Şehir Stadı'nın ödeneğinin ayrıldığına dikkati çekerken tamamlandığında yaklaşık 300-350 milyonluk bir proje olduğunu dile getirdi.

Savaş, basın mensuplarının stat projesinin tasarruf tedbirlerine takılmasından duydukları endişelerini dile getirmeleri üzerine ''Söke'ye bir buçuk yıl içerisinde bin seyirci kapasiteli kapalı salon, yüzme havuzu ve stadın tamamlanması hedeflendi. Gerekli ödeneğimiz ayrıldı. Sözümüzün arkasındayız” dedi.

Milletvekili Savaş, ayrıca Aydın'da yıkılan Adnan Menderes Stadı'nın yerine park olacağını söylerken yeni stadın Çine Yolu üzerinde, Santral Garajı yanında yapılacağını sözlerine ekledi.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, Söke Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turan Günen ve yüklenici firma yetkilileri ile statta inceleme yapan Milletvekili Savaş, Sarıkemer sahasının ardından Sazlı ve Bağarası sahalarının da önümüzdeki sezona hazır olacağını söyledi.

Öte yandan Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, Söke'ye yeni stat ve spor kompleksi kazandırılmasında büyük emekleri olan başta Mustafa Savaş olmak üzere bölge vekillerine teşekkür ederken Söke ilçe merkezine en az dört tane daha sentetik saha kazandırılmasını istedi. (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.