Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ Hastanesi’nde ESD işlemi başarıyla uygulanıyor

13 Aralık 2021, Pazartesi 16:15

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altay Kandemir, Güney Kore'de eğitimini aldığı ‘endoskopik submukozal diseksiyon' (ESD) adlı yöntemi Hastanemizde başarılı bir şekilde uyguluyor.

Hasta Huriye Uğur’un, kalın bağırsak dokusunda meydana gelen erken bağırsak kanserinin endoskopik yolla çıkartılması amacıyla hastaneye başvurduğunu belirten Doç. Dr. Altay Kandemir, “ESD işleminin en önemli yanı, hastanın kansere neden olan lezyonlarını ameliyatsız bir şekilde endoskopik olarak çıkartılabiliyor olmasıdır. Erken bağırsak, erken mide kanserlerinde, kanser olma riski olan ve endoskopik olarak çıkartılmaya elverişli lezyonlarda bu işlemi uygulamaktayız” dedi.

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından başlatılan eğitim programında eğitici olarak da bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Kandemir, “Bu ileri endoskopik tedavi yönteminin Türkiye'de yaygınlaştırılması amacıyla Türk Gastroenteroloji Derneği bir eğitim programı başlattı. Bu programda eğitici olarak bulunmaktayım. Türkiye'de bu ileri tedavi yöntemlerinin yaygınlaştırılması ve tüm halkımıza ulaşması yegâne amacımız. Bu noktada da daha fazla çalışmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Başarılı işlere imza atmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren ADÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, “Antalya'dan gelen bu hastamıza ESD yöntemi hocamız tarafından başarılı bir şekilde uygulandı. Türkiye geneline bakacak olursak da bu işlemi yapan 5-6 merkez var. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi dışındakilerin tümü Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerimizde lokalize olmuş durumda. Hastamız da Antalya'dan bizi tercih ederek gelmiştir. Hocalarımız bu anlamda ülkemizde oldukça önemli isimler arasında yer alıyorlar. Bu uygulama konusunda eğitim almak isteyen birçok gastroenterolog bu anlamda hocalarımıza başvurmaktadır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler