Takip Et

/>

SON DAKİKA

Gazeteci Emin Aydın ATL öğrencileriyle bir araya geldi

26 Nisan 2024, Cuma 15:24
Son güncelleme: 26 Nisan 2024, Cuma 16:31

     


Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Alanı öğrencilerin geleceklerini planlarken doğru adımlar atması için Kariyer Günü düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen kariyer günü etkinliğine Gazeteci, tvDEN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Gazeteci Emin Aydın, bu mesleği yapmak isteyen öğrencilere meslek deneyimlerini anlattı. Öğrencilerle söyleşiye başlayan Aydın, öncelikle meslek lisesinde okumanın iş hayatında nasıl bir fark oluşturacağı konusunda öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Öğrenciler meslekler hakkında merak ettiklerini sorarak kariyer gelişim süreçlerine dair farkındalık kazandı.

Gazetecilik mesleğini ‘özgürlük’ olarak tanımlayan Emin Aydın, “Ben tvDEN televizyonu ve Denge Gazetesi’nde çalışıyorum. Aynı zamanda işletme yükünü de çekiliyorum. Neden bu mesleği yapıyorum. Bu mesleği seviyorum. Sevdiğim mesleği özgür alanda icra edebilmek için işletme kahrını çekmeye çalışıyorum. Çünkü gazetecilik çok zor bir meslek. Fakat özgür değilseniz yapmayın. Eğer birilerinin emri altında kendi fikirlerinizin düşüncelerinizi söyleyemeyecekseniz ya da yazamayacaksanız o iş yapmamanız gereken bir meslek. Maalesef son yıllarda gazetecilik çok başka bir yere gitti. Bulunduğunuz şehri, ilçeyi yöneten bir otorite var. Ya ondan beslenirsiniz ya da o otoritenin yönetimine talip olan alternatifler var. Ondan beslenirsiniz. Dolayısıyla biraz özgürlük kısmı kısıtlandı meslekte ben o yüzden kendi işimi yapmaya gayret ediyorum çünkü özgür değilsem bu işi yapmamam gerektiğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

Gazetecilik mesleğinde yeni gelişen iş alanları konusunda da öngörülerini anlatan Emin Aydın, öğrencilerin sorularına cevap verdi ve söyleşi karşılıklı teşekkür konuşması ile program sona erdi. (SELİME AYDEMİR) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler