Takip Et
  • 23 Mayıs 2024, Perşembe 09:51

Aydın’da kaç elektrikli araç var?

Aydın’da özellikle akaryakıt fiyatlarının artışı nedeniyle hibrit ve tam donanımlı elektrikli araç sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çevre duyarlılığına sahip sürücüler ile akaryakıt fiyatlarını yüksek bulan araç sürücüleri, elektrikli araç modellerini tercih etmeye devam ediyor. Benzin sarfiyatını azaltmak isteyenler, hibrit otomobiller marka ve modellerine ilgi göstermeye devam ediyor.

Çevre kirliliğinin önlenebilmesi için sıkışık trafikte, düşük hızlarda benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanan hibrit araçlar sayesinde kısmen 0 emisyon salınımı sağlandığı belirtiliyor. Bu nedenle de bu modellere ilginin oldukça fazla olduğu ifade edildi.

Ancak tam donanımlı elektrikli araçların fiyatlarının yüksek olması ve ve ulaşılabilirliğinin istenen seviyede olmadığı kaydedilirken, Aydın il genelinde trafik tescili yapılan 207 adet TOGG, 89 Tesla olmak üzere toplam 296 adet tam donanımlı elektrikli araç bulunduğu açıklandı. Ancak diğer marka ve modellere ait hibrit araçların kayıtlara elektrikli olarak kaydının yapılmadığı ifade edildi.

Öte yandan, elektrikli araç sürücüleri şarj istasyonlarının sayısının artırılması gerektiğini ifade ederken, sadece kendileri için değil Aydın üzerinden diğer illere seyahat eden sürücüler için de bunun önemli olduğu vurgusunu yaptı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.