
Didim Belediyesi, Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından yetkili firma Deha Biodizel firması ve Didim Yöresi Engelliler Derneği arasında gerçekleştirilen atık yağ toplama kampanyası için protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde, biriktirilen evsel atık yağlar 5 litre ve üzerinde olduğunda firma yetkilileri tarafından vatandaşların evlerinden alınacak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplatılan atık yağlar, geri dönüştürülerek litresi 0.30 kuruştan 10 ton atık yağ karşılığında engelli vatandaşlar için akülü araç alınması sağlanacak.
Didim Belediyesi, bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararları önlemek amacıyla "Temiz Çevre, Engelsiz Hayat" projesini başlattı. Didim Belediyesi, proje kapsamında bitkisel atık yağlarla ilgili DEHA Biodizel firması ile protokol imzaladı. Didim Belediye Başkanlığı makamında yapılan protokol imza törenine. Belediye Başkanı Deniz Atabay, Deha Biodizel firması yetkilisi Nihal Sözbir Karakuş, Didim Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, firma yetkilileri Zekiye Seda Dönmez ve Aşkın Yenilmez ile Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Deha Biyodizel Firması yetkilisi Nihal Sözbir Karakuş, biriktirilen evsel atık yağların 5 litre ve üzerinde olduğunda Deha Biodizel firması tarafından vatandaşların evlerinden alınacağını, 5 litreden az olan atık yağların ise atık yağ toplama noktalarında toplanarak, çevreye zarar verilmesinin önleneceğini söyledi. Karakuş, sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplatılan atık yağların geri dönüştürülerek, litresi 0.30 kuruştan 10 ton atık yağ karşılığında engelli vatandaşlar için akülü araba alınmasının sağlanacağını sözlerine ekledi.
"PROJEYİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ"
Projenin öneminin altını çizen Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da bu projeye gönülden destek verdiklerini belirtti. Buradan sağlanan faydanın engellilere gidecek olmasının kendilerini çok sevindirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Atabay, şunları söyledi:
"Toplanacak atık yağlarla engellilerimiz için akülü araçlar alınacak olması çok önemli. Avantajlarından birisi de atık yağların doğaya atılmasını engellemektir. Bizler projenin sağlıklı bir şekilde devam etmesinden yanayız. Ben bu konu ile ilgili Belediye personelimiz, firma yetkilileri ve engelliler derneği başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyorum."
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise imzalanan protokolün engelliler haftasına denk gelmesinin anlamlı ve sevindirici olduğunu, engellilere yönelik dönüşüm sağlanmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
"ENGELLİNİN YÜZÜ GÜLDÜ"
"Temiz Çevre, Engelsiz Hayat" ve "Bitkisel atık yağlarla engellilere destek" sloganıyla gerçekleştirilen kampanyada, evsel atık yağların doğaya zararlarının anlatılacağı, evsel atık yağların çevreye verdiği zararlar hakkında halkı bilinçlendirmek için Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Deha Biodizel firması işbirliğiyle broşürler dağıtılmaya başlanacağı belirtildi. Evsel atık yağlarını teslim etmek isteyen vatandaşların Didim Belediyesi'nin 444 8109 numaralı çağrı merkezi ya da Deha Biodizel firmasının 444 99 24 numaralı alo atık yağ hattını arayarak ulaşabileceği ifade edildi. Protokol sonrası Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Deha Biodizel firması yetkilisi Nihal Sözbir Karakuş ve Didim Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş'ın katılımıyla 6 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu engelli duruma düşen İbrahim Budak’a yeni bir akülü araç hediye edildi. (EDİZ VERDİOĞLU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.