
Karacasu'nun Esençay Mahallesi'nde 1999 yılından bu yana muhtarlık yapan Ali Sözer, mahallenin birçok sorunun bulunmasına rağmen bu sorunların yetkililer tarafından hala çözüme kavuşturulmadığını ifade etti.
Esençay Mahallesi’nde 16 yıldır muhtarlık yapan Ali Sözer, muhtarlığa başladığından bu yana mahallenin sıkıntılarını gidermek için uğraştığını, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte sorunların çözümünün zorlaştığını belirtti. Muhtar Ali Sözer, bu zamana kadar sözlü olarak ilettiği ancak giderilmeyen tüm sıkıntılarını, yetkililere dilekçe ile bildirdiğini söyledi.
“AYDINBEYOĞULLARI TÜRBESİ’NE BÜYÜK AYIP”
''Aydın’a ismini veren Aydın Bey’in türbesinin bulunduğu Esençay Mahallesi’nde, türbeye giden yolun içler acısı halde olması hepimizi çok üzüyor'' diyen Sözer, sözlerini “Esençay Mahallesi’nde bulunan Aydınbeyoğulları Türbesi’ne gitmek neredeyse imkansız. Yolun çok bozuk olması ve her tarafının çamur içinde olması bizi oldukça üzüyor. Bu yol üzerinde yeri bulunan vatandaşların hepsinden yolun genişlemesi için imza topladım. Hepsi arazilerinin bir kısmının gitmesine razı oldu. Bunu gerekli makamlara bildirmeme rağmen hala yapılmadı. Bu yol yapılsa Aşağı Esençay ile Yukarı Esençay arasındaki mesafe kısalacak ve aradaki ayrım kalkmış olacak” diye sürdürdü.
“SULAMA KANALINDAN YETERLİ SU GELMİYOR”
Esençay Mahallesi’nde birçok konuda sıkıntılarının olduğunu ve bu sıkıntıların giderilmesi için elinden geleni yapacağını bildiren Sözer, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Sulama kanallarında yaşadığımız sıkıntıyı defalarca DSİ’ye bildirmemize rağmen DSİ tarafından yapılmadı. Sulama kanalı, 1951 yılında köylüler tarafından imece usulü yapılmıştı. Dandalaz Barajı’nın yapılmasıyla birlikte kanalın 5 kilometrelik alanı baraj havzası içinde kaldı. Havza içinde kalan kısım kapalı boru sistemiyle yapıldı. Fakat borular gömülürken üstüne mil atılmadığı ve taşlarla gömüldüğü için borulardan yeterli derecede su gelmiyor. Bizde ürünlerimizi yeterince sulayamıyoruz. Zeytinlerimizi yeterince sulayamadığımız için iyi mahsul alamadık. Millet 5 liraya zeytin satarken biz 3 liraya zeytin sattık.”
“SIRMA’NIN ALAMADIĞI SUYU ALEMDER ALDI”
Muhtar Ali Sözer, “Tahtacı Deresi mevkiinden gelen suları zamanında Sırma Su Fabrikası almak istedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gerekli dilekçeleri yazdım ve çalışmayı durdurdular. O sular sulama havuzlarında toplanarak, Esençaylı çiftçiler tarafından sulama suyu olarak kullanılmaya başladı. Büyükşehir Yasası ile birlikte buralarda gerekli çalışmaları yapamadığımızdan dolayı, çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar bu suları borularla kendi özel arazilerine götürmeye başladı. Alemder Mahallesi’nden vatandaşlar bizim suyumuzu aldılar. Bu konu hakkında defalarca dilekçe vermeme rağmen, hiçbir şey yapılmadı” dedi. (MEHMET ÇALIK)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.