Takip Et
  • 27 Eylül 2013, Cuma 10:42

Erbeylili kadınlar turşu yapmayı öğrendi

İncirliova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri, Erbeyli Köyü’nde kadınlara sebzelerin sağlıklı korunması ve turşunun nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı olarak öğretti.

 

İncirliova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yaptığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Erbeyli Köyü’nde Kıymet Özyer’in evinde toplanan köylü kadınlara sebzelerin sağlıklı saklanması ve turşunun yapılışını uygulamalı olarak öğretti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İncirliova İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü'ne bağlı ev ekonomisti Müniver Baykal, Ziraat Mühendisleri Canan Can, Nalân Altındağ ve Nalân Susam yanlarında getirdikleri salatalık, lahana, domates, havuç ve biber gibi sebzelerin önce nasıl sağlıklı korunabileceğini anlattı. Ardından yine yanlarında getirdikleri plastik bidonlarda turşunun nasıl yapıldığını uygulamalı bir şekilde öğretti. Sebzeleri tek tek doğrayan ev ekonomisti Müniver Baykal, turşu yaparken dikkat edilmesi gereken konuları hassasiyetle kadınlara anlattı. Baykal, turşuya katılacak sirke, tuz ve limon tuzunun ne fazla ne de eksik katılmaması gerektiğini, elindeki malzemeler ile uygulamalı anlattı.

 

Erbeylili kadınlar ise turşu yapmayı bildiklerini ancak bugün burada bildiklerinin daha fazlasını öğrendikleri için mutlu olduklarını ifade ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti. (BURHAN CEYHAN/HEDEF AJANS)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.