Takip Et
  • 23 Mayıs 2024, Perşembe 15:08

Didim MYO, mezunlarını görkemli törenle uğurladı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) 2023-2024 Akademik Yılı mezunlarını, Didim Amfi Tiyatro’da gerçekleşen törenle uğurladı.

Törene, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Savaş Duman, Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Anıl Altay, Didim MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Nimet Çavuş, STK temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan yaptığı konuşmada, Didim MYO'dan mezun olan öğrencilerin eğitim aldıkları sektörlere büyük katkı sağlayacağını belirterek ADÜ ve Didim’i en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Didim MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Nimet Çavuş, “Didim Meslek Yüksekokulu 2005 yılında ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan turizme, donanımlı çalışanlar yetiştirmek için eğitim vermeye başlamış ve 2008 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Kurulduğu günden itibaren yetiştirdiği öğrencilerin başarısı ile gurur duyan okulumuz, bugün bu başarı zincirine bir halka daha ekleme mutluluğunu yaşamaktadır. Bugün 18. Mezuniyet Törenimizde 150 mezunumuzun daha, ülkesini seven, milli ve manevi değerlerini önemseyen, donanımlı bireyler olarak ülkemizin kalkınma hamlesine işgücü olarak katılmasından dolayı gurur duyuyoruz." dedi. Turizm sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını vurgulayan Öğr. Gör. Dr. Çavuş; "Didim Meslek Yüksekokulu olarak, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu donanımlara sahip, yenilik ve değişimlere duyarlı, mesleki standartlar düzeyinde hizmet veren, sorumluluk alarak mesleki kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş turizm çalışanı ve yöneticisi yetiştirmeyi ilke edindik. Bu hedefe ulaşmada, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğümüze, kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi ve mükemmel bir şekilde işletilmesindeki özverili çalışmalarından dolayı akademik ve idari personelimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Didim MYO'ya katkı sunan, STK temsilcilerine ve iş insanlarına teşekkür belgeleri verildi. Didim MYO birincisi ve Aşçılık Programı birincisi olan Dilan Çelik’e plaketi ve ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan tarafından takdim edildi.

Tören, mezun olan öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından kep atma seremonisi ile sona erdi. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.