Takip Et
  • 23 Mayıs 2024, Perşembe 17:02

Çineli öğrenciler projelerini sergiledi

Aydın’ın Çine ilçesi İmam Hatip Ortaokulu’nun 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, 22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Fuarda projelerini sunan öğrenciler, büyük bir heyecan yaşadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, geniş bir izleyici katılımı ile gerçekleştirildi. Fuarın açılış töreni, İlçe Müftüsü Yahya Ofşin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Karaatmaca, okul müdürleri ve geniş izleyici katılımı ile gerçekleşti.

TÜBİTAK Bilim Fuarları’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Çine İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’nda, öğrenciler ile öğretmenler heyecan dolu bir günü geride bıraktı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İmam Hatip Ortaokulu Müdür Başyardımcısı Özgür Arslan, bireylerin yetişmesi sürecinde proje hazırlamasını, günümüz eğitim anlayışının vazgeçilmez temel becerilerinden biri olduğunu vurguladı. TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen bu çalışmanı farklı bilişsel seviyedeki öğrencilere proje yapma imkanı sunduğunu belirten Arslan, böylece öğrencilerin akademik özgüven kazandıklarını ifade etti. Okul Müdürü Arif Güngör de, eğitim-öğretim programlarının merkezinde proje temelli öğrenmenin olduğunu belirterek, proje hazırlama ve sunmanın öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini geliştirdiğini, akademik özgüvenlerini arttırdığını vurguladı.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Kültürel Miras, Bilim Felsefesi ve Tarih, Kodlama olmak üzere 3 ana temada toplam 16 proje yer aldı. Sosyal Bilgiler 7. Sınıf Ders Kitaplarında Türk İslam Bilim İnsanları, Geçmişten Günümüze Kodlama, Cahit Arf'ın Matematik Bilimine Katkıları, Çine İlçesinin Tarihi Kültürel Unsurları, Pozitif Bilimler Ve Sosyal Bilimlerin Eksenleri, Mors Alfabesi Kodunu Çözüyoruz adlı projeler, diğer okullardan gelen öğrenciler ve katılımcıların beğenisini aldı.

İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri projelerini sunarken büyük bir heyecan yaşadıklarını, başkalarına kendi projelerini anlatmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, proje hazırlama sürecinde bilimsel yöntemlere dayalı proje oluşturmayı da öğrendiklerini belirtti. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.