Takip Et
  • 24 Mayıs 2024, Cuma 10:54

40 yıllık tecrübeye plaket

Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ve tvDEN’de yayınlanan “Baş Başa” programının konuğu, eski kaymakam ve 40 yıldır da avukatlık yapan Avukat Erol Ertuğrul oldu.

Geçtiğimiz günlerde Aydın Barosu tarafından mesleğinde 40. yılı olması nedeniyle Erol Ertuğrul’a bir plaket verilmişti. Konu hakkında görüşlerini dile getiren Ertuğrul şunları ifade etti:

“Aslında avukatlığa isteyerek başlamadım. 15 yıl kaymakamlık yaparken, vali olmayı hedeflemiş ve kaymakamlık mesleğinde çok seçkin birisiydim, başarılı birisiydim. Vali olmaya hazırlanıyordum ama 12 Eylül darbe yönetimiyle ilişkim bozuldu. Elbistan Kaymakamı iken Kahramanmaraş sıkı yönetim komutanı ile ilişkim bozuldu. İlişki bozulması da şu; onların orada halk üzerine üzerinde uyguladığı devlet terörüne, memurlar üzerinde uyguladığı devlet terörüne karşı çıktım. Halkı ve vatandaşları korumaya çalıştım, öyle olunca 1402 sayılı bir sıkı yönetim yasası var onlar ne derse o olacak. Sizin hiçbir bu konuda yetkiniz yok, ayrılmak zorunda kaldım ve istifa ettim. Aydın’a geldim ve burada avukatlığa başladım. Avukatlık mesleğini de severek yaptım. Avukatlık bağımsız ve özgür bir meslek. Üstelik ülke sorunları konusunda rahat konuşabilirsiniz, bir engel yok. Şu anda da Türkiye'de biat etmeyen kurumların başında barolar geliyor. Avukatlar ve barolar korkmadan ülke sorunlarına sahip çıkıyorlar ve bu konuda bir düşün savaşı veriyorlar. Bu eylem de benim kişiliğime çok uygun, yani yanlışlara karşı çıkmak, doğruları söylemek, bu yolda bir düşün savaşı vermek. Bunu yaptım, 40 yıl bunu yaptım.” (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.