Takip Et
  • 7 Nisan 2015, Salı

Yerel Liderler!

"Aydın siyasetinde gündem oluşturabilecek, kitleleri peşinden sürükleyecek, bir sözü ile ili sallayacak, samimi yerel liderler yok. "

Sevgili Emin Aydın’ın son köşe yazısındaki vurgulayıcı tespiti beni oldukça etkiledi ve düşündürdü. Oturup Emin kardeşime cevabi bir yazı kaleme aldım . Evet Emin; gerçekten bugün Aydın’ımızda ciddi eksikliği duyulan şey, yerel liderler yani kanaat önderleri. Hani eskinin deyimiyle oturduğu yeri satın alan olgun insanlar. Lokantada her daim masası olan, evinde gelen olursa diye bir kap yemek fazladan pişirilen, kahvede çayı kahvesi içilip kelamı dinlenen insanlardır onlar.

Siyasi rakiplerine karşı nezaketi elden bırakmayan, bel altı vuruşlara tenezzül etmeyen, kahve köşesinde dedikodu etmek yerine yetkili makamın karşısına geçip , doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen cesur insanlar.

Sanki sihirli bir el değdi ve bu Çelebi insanlar birdenbire ortalıktan çekiliverdiler. Kendileri çekildikleri gibi oğulları kızları da politikaya mesafeli duruyorlar. Ben şahsen siyaset okulu hikayelerine pek inanmam. Okulu olmaz bu işin. Ailede öğrenilir, terbiye baba ocağında alınır. Çok okumak, okuduklarını büyüklerinle tartışmak, bu işi çok sevmek şarttır. Genlerinde yiğitlikte bulunmalı az biraz, malum sonunu düşünen kahraman olamaz".

Cevat Aldemir rahmetliyi düşünün, taşı yerine koyan esprilerini fıkraları. Ya da Ağababaoğlu ailesini, son dönemin beyefendi politikacısı Recep Taner bey de aday olmadı. Erguven Yakan yok ama Yiğit ve Sertuğ da yok. Cevat Ağan’dan sonra Şinasi ilgilenir mi sanmam. Sadrettin Kağan, Hürrem Şahinci tarzı politikacı görebiliyor musunuz gençlerin içinde. Ben göremiyorum da.

Mehmet Yazgılı bir nezaket sembolüdür. Durmuş Karaköse, Hüseyin Özkan, Ali Riza Kağnıcı, Incirliova’dan Mehmet Çallıoğlu, Germencik’ten Çondur Ailesi. Koçarlı’dan Erdoğan Şimşek, Koca Reis Mevlüt Şahinci, Hepimizin Behiç Amcası Sayın Behiç Tozkoparan, Sultanhisar da Necdet Uysal, Köşk’te Yalçın Taç başkan, Akcaova’dan Mustafa Karabacak, ....Bütün bir yazıyı kimisi ahirete intikal etmiş kimi sine de Allahtan uzun ömürler dilediğimiz bu değerli insanlara ayırmak mümkün…

Yani Emin kardeşim bence de Aydın’ımızın ilerlemesi bu tarz siyasetçilerin arenaya geri dönmeleri bizzat aday olmasalar dahi hangi partide olursa olsunlar birer yerel ombudsman gibi gençlere yol göstermelerine bağlı.

Adamın biri papağan satıyormuş. Fiyatları sormuşlar 5bin, 10 bin derken köşede tüyü dökük olana da 100 bin lira istemiş. Niyesini soranlara da ‘’5 istediğim İngilizce biliyor, 10 istediğim İngilizce Fransızca biliyor. 15.bin olan İngilizce Fransızca Almanca biliyor’’ demiş. Peki o yaşlı ve tüyleri dökük olan niye 100 bin ‘’ Valla onun ne bildiğini ben de bilmiyorum ama diğerleri ona hocam diyorlar ‘’demiş.

Esen kalın!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.