Takip Et
  • 24 Mayıs 2024, Cuma 16:38

Zeytinyağının mucizevi şifası: “Saçınıza sürün yarım saat bekletin”

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Nida Gelincik Kaçar, saçlı deri sedef hastalığında saç derisinde oluşan kabuklardan kurtulmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Saçlı deri sedef hastalığında kabuklardan kurtulmak için ince dişli tarakla saç derilerine bastırılarak kullanılmasının yanlış olduğunun altını çizen Prof. Dr. Nida Gelincik Kaçar Kaçar, sosyal medya hesabından yapılması gerekeni anlattı.

Kaçar, “İnce dişli metal bir tarak saç derilerine bastırılarak kullanılmaktadır ve bu saçlı deri için bir travmadır. Travma sedef hastalığında hiç istemediğimiz bir şeydir. Çünkü travma mevcut sedef lezyonlarını arttırabilir ve henüz sedef hastalığı olmayan normal görünümlü deride de sedef hastalığı ortaya çıkışını uyarabilir” dedi.

Saç derisindeki kabuklardan kurtulmak için zeytinyağı öneren Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Nida Gelincik Kaçar, “Saçtaki kabuklara zeytinyağı ya da doktorunuz tarafından önerilen zeytinyağlı bir karışım sürebilirsiniz. Yaklaşık yarım saat bekletirseniz kabuklar yumuşar, daha sonra banyoda yumuşak hareketlerde saçlı deriyi travmatize etmeden ovarak saç derisindeki kabuklardan kurtulabilirsiniz” diye konuştu. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.