Takip Et
  • 27 Mayıs 2024, Pazartesi 11:45

TAKE Projesi kapsamında Nazilli’de 45 bin fide dağıtıldı

Aydın’ın Nazilli ilçesimde gerçekleştirilen TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) Projesi, tarımsal üretimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

Nazilli İlçesi Aşağı Yakacık Mahallesi'nde hayata geçirilen "900 Rakım ve Üzeri Alanlarda Geççi Domates Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında 45 bin adet geççi domates fidesi dağıtıldı.

Dağıtıma Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Ali Rüstem Şanlı ve Hamit Eray Yeşilçayır, İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Birgül Ertan, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sunay Güler, Nazilli Orman İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Ilgın, kurum personelleri ve birçok üretici katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi, 2021 yılından beri Türkiye genelinde uygulanıyor. Bu yıl, Aydın'ın tarımsal potansiyelini artırmak amacıyla 6 farklı TAKE projesi hayata geçirildi. Toplam bütçesi 5 milyon 384 bin TL olan bu projeler kapsamında 21 bin 250 adet incir fidanı, 5 bin 900 adet kestane fidanı, 275 adet geççi domates fidesi, 12 bin adet turşuluk biber fidesi, bin 500 dekarlık alan için yağlık ayçiçeği tohumu ve 2.000 dekarlık alana sorgum sudan otu melezi tohumu dağıtıldı. Bu projelerle toplamda 11 ilçede bin 60 üreticiye sertifikalı fide, fidan ve tohum dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.