Takip Et

Bu haber 7 milyon sürücüyü ilgilendiriyor

Türkiye'de 7 milyonu aşkın sürücünün yıl sonuna kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor.

Türkiye'de 7 milyonu aşkın sürücünün yıl sonuna kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor.

Ülke genelinde 25 milyon 894 bin kişinin yeni tip sürücü belgesine sahip olduğu belirtilirken, hala 7 milyon 159 bin 176 kişinin eski tip sürücü belgesini kullanmayı sürdürdüğü bilgisi ortaya çıktı.

Kovid-19 salgını nedeniyle değiştirme süresi uzatılan eski tip sürücü belgelerini yenilemek için başvuruda bulunmayan sürücüler, yıl sonuna kadar harekete geçmezlerse ek ücret ödemek zorunda kalacaklar. Yenilemeyenler, 5 bin liranın üzerinde ek ödeme yapmak durumunda kalacak ve kanuni süre içerisinde yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçersiz hale gelecek.

Yetkililer, başvuru yoğunluğu nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için başvurularını erken yapmalarını öneriyor. Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya "nvi.gov.tr" üzerinden randevu alarak gerekli evrakları tamamlayıp nüfus müdürlüklerine başvurabiliyor. Başvuruda bulunanların yeni sürücü belgeleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılarak PTT aracılığıyla adreslerine teslim ediliyor.

Sürücülerin başvuru için gereken belgeler arasında eski sürücü belgesini ibraz etmeleri, başvuru ücretini ödemeleri, sağlık raporu ve son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf bulunuyor. Bu belgelerle birlikte başvuranların, adres bilgilerini de güncellemeleri gerekiyor. (MEHMET AYDIN)

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.