Takip Et

EİB 18’inci Moda Tasarım Yarışması’nda heyecan dorukta

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (EHKİB) düzenlediği 18. EİB Moda Tasarım Yarışması'nda final heyecanı dorukta. Tasarımcıların, Türk hazırgiyim sektörüne yeni ve vizyoner bakış açıları kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmanın finali, 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü Tarihi Havagazında yapılacak.

 

Bu yılın teması olan "Analog" ile tasarımcılar, teknolojinin kısıtlamalarından sıyrılarak geleneksel yöntemlere geri dönerek yaratıcılıklarını ortaya koymaya hazırlanıyorlar. EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, yaptığı açıklamada genç tasarımcılara uluslararası alanda kendilerini gösterebilme fırsatı sunduklarını ve bu yarışmanın Türk moda endüstrisine önemli katkılar sağladığını belirtti. Sertbaş, geçmiş yıllarda yarışmada dereceye giren genç tasarımcıların dünya çapında tanınmış moda okullarında yüksek lisans eğitimi alma fırsatı elde ettiklerini ifade etti.

 

EHKİB Sosyal Organizasyonlar ve Yarışma Komitesi Başkanı Tuğba Hazar ise bu yılki yarışmanın sezondan bağımsız erkek ve kadın koleksiyonları üzerine odaklandığını belirterek, 230 başvurunun geldiğini ve yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Hazar, "Analog" temasının tasarımcılara hızlı dijital dünyadan bir kopuşu ve tasarımın içindeki sanatı keşfetmeyi amaçladığını vurgulayarak, final defilesinde yarışacak 10 finalistin şampiyonluk için mücadele edeceğini sözlerine ekledi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.