Takip Et
  • 25 Mayıs 2024, Cumartesi 15:19

Başkan Özsu, Menderes'i andı

Demokrasiye yapılan darbenin üzerinden 64 yıl geçtiğini belirten Osmanlı Ocakları Aydın İl Başkanı Aykut Özsu, "Merhum Başbakanımız Adnan Menderes ile dava arkadaşları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle yad ediyorum" dedi.

Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayetçi zihniyetin tarih tarafından silindiğini ifade eden Özsu, 27 Mayıs darbesi sonrasında idam edilen Menderes'in milletin gönlünde taht kurduğunu ve ülkenin ilerlemesine büyük katkı sağladığını vurguladı. Milletin Menderes ve arkadaşlarına sahip çıktığını belirten Özsu, darbecilerin ise Türk milletinin vicdanında mahkum olduğunu dile getirdi.

Özsu ayrıca, "27 Mayıs darbe girişimi ile 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi aynı kalemde çıkmıştır" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin 15 Temmuz gecesi darbe zihniyetini ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirdiğini ifade etti. Adnan Menderes ve arkadaşlarının Anadolu topraklarında ezan okunduğu sürece hatırlanacağını belirten Özsu, onları demokrasi şehitleri olarak rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. (SELİME AYDEMİR) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.