Takip Et

Bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, bayram ikramiye ödemeleri için takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak." dedi. Ayrıca, EYT düzenlemesiyle ilgili olarak da yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu ve 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını ifade etti. Kamuda servislerin kaldırılmasıyla ilgili olarak ise, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız." açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği bir programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamuda servislerin kaldırılmasını değerlendirirken, Türk lirasının verimini artırma ve satın alma gücünü yükseltme hedeflerini vurguladı. Emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için takvimlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Işıkhan, bu ödemelerin bayramdan önce yapılacağını açıkladı. Ayrıca, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli olduğunu belirterek, kamu ve özel sektörle yapılan anlaşmalarla emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmeleri için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. (ERDAL AYDIN)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.