Takip Et
  • 24 Mayıs 2024, Cuma 17:38

O paralar bugün ödeniyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bugün çiftçilere 1 milyar 221 milyon 785 bin liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını belirterek, "1 milyar 221 milyon 785 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz." ifadesini kullandı. Yumaklı, destekleme ödemelerinin hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

Destek ödemesinin detaylarına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Buna göre, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği için 1 milyar 199 milyon 293 bin 160 lira, kırsal kalkınma yatırım desteği için 22 milyon 44 bin 840 lira ve hastalıktan ari işletme desteği için 447 bin lira ödeme yapılacak.

Bu destek ödemeleri, çiftçilerin mali yükünü hafifletmek ve tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bakanlık, bu tür desteklerle kırsal kalkınmayı güçlendirmeyi ve tarım sektöründe sürdürülebilirliği sağlamayı hedefliyor. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.