
Karpuzlu’ya bağlı Mutluca Köyü'nde oturan 5 lise öğrencisi, köylerinin taşımalı sistemi kapsamına alınmadığı için her gün Çine'deki okula gitmek için 3 kilometre yolu yaya yürüyor. Çocuklarının yaşadıklarını, ‘çileli eğitim’ olarak değerlendiren öğrenci velisi Enver Gündoğan, "Şimdiye kadar nereye müracaat ettiysem bir sonuç alamadım. 4 yıldan bu yana çocuklarımızı kendi imkanlarımızla okula gönderiyoruz" dedi.
Mutluca Köyü'nün taşımalı eğitim sistemine dahil edilmemesi nedeniyle 4 yıldır öğrencilerin yaya olarak okula gittiklerini söyleyen öğrenci velisi Enver Gündoğan, yaşadıkları sorunun bu yılda çözülmediğini söyledi. Servisin köylerine girmesi için geçen yıl öğrenci başına aylık 100 lira ücret ödediklerini belirten Gündoğan, velilerin bu ücreti ödemekte zorlandığını kaydetti.
Sorunun çözülmesi için gerekli mercilere müracaat yaptığını ancak sonuç alamadığını belirten Gündoğan, “Şimdiye kadar nereye müracaat yaptıysam bir sonuç alamadım. 4 yıldan buya çocuklarımıza kendi imkanlarımızla okula gönderiyoruz. Servisin geçtiği yerle köyümüzün arasındaki mesafe bin 500 metre. Servise para verirsek köyümüze uğrayıp çocuklarımızı köyümüzden alıyor. Eğer vermezsek servis köyümüze gelmiyor. Geçen yıl aylık 100 lira ödedik. Ben geçen yılki servis borcumu ödeyemedim” dedi.
“KARŞIMIZA İLÇE FARKI SORUNU ÇIKIYOR”
Ortaöğretim ihaleleri yapılmadan önce Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Köse’nin kendisini telefonla aradığını ifade eden Gündoğan, “ Davut bey servis sorununun çözüldüğünü söyledi. Daha sonra Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı ile görüştüm. Oda ihalenin yine eski usul olacağını söyledi. Bunun nedenine ise ilçe farkı olduğundan kaynaklandığını belirtti. Mümtaz bey köyümüz Karpuzlu’ya bağlı olduğu için ilçeden ilçeye taşımanın olmadığını ifade etti" diye konuştu.
ÖRNEKLERİ VAR
Konuyla ilgili araştırma yaptığını söyleyen Gündoğan, "Karpuzlu’nun Ovapınarı Köyü Mahallesinde oturanlar şuanda Muğla’nın Milas ilçesine taşımalı sistemle gidiyor. Çine’den Akçaova’ya servis verildi. Akçaova’daki öğrenciler Çine’ye geliyor. Denizli’nin öğrencileri Aydın’a geliyor. Bunların araçlarını Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tahsis ediyor. Yeni bir çıkan yasa varmış. Bir buçuk kilometre veya iki kilometre mesafe olan il ilçe farkı olmada en yakın yere servisle taşınıyormuş. Nereye müracaat ettiysen sonuç alamadım. Hep karşıma ilçe farkı çıkıyor. Herkes topu birbirinin üzerini atıyor. Sorun çözülmesi için hiç kimse somut adım atmıyor” diyerek isyan etti.
Gündoğan, şunları söyledi: “Veliler olarak bu ücreti ödemekte zorlanıyoruz. Eğer devlet vatandaşına böyle bir imkan sunuyorsa bizde bu imkandan faydalanmak istiyoruz. Mutluca Köyü Karpuzlu’ya bağlı Karpuzluda Bulgaristan’a mı bağlı. Her gün çocuklarımız sabah saat 05.00’de kalkıp servisin geçtiği yere geliyor. Birde bunun akşamüzeri dönüşü var. Şimdi hava şartları güzel. Peki kışın nasıl bu çocuklar yaya köye gelip gidecek.” (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.