Takip Et
  • 27 Mayıs 2024, Pazartesi 11:46

Aydın’a 13 milyon dolarlık ‘Fıstık gibi’ gelir

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde faaliyet gösteren Altıntaş Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İlyas Kılınç, “Son 2 yılda 347 ton çam fıstığı ihracatı gerçekleştirilerek ülkemize 13 milyon dolarlık bir döviz kazandırıldı” dedi.

Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü İbrahim Altıntaş, Bozdoğan İlçesi'nde bulunan Altıntaş Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ziyarette bulundu. Kooperatifin Altıntaş Mahallesi'nde yer alan Çam Fıstığı İşleme Tesisini, İlçe Kaymakamı İbrahim Gökçe ile birlikte ziyaret etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Altun ve Ziraat Odası Başkanı Kemal Özcan'ın da katıldığı ziyarette, Altıntaş Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İlyas Kılınç tarafından İl Müdürüne çam fıstığı işleme tesisi hakkında detaylı bilgi verildi ve tesisin incelenmesi gerçekleştirildi.

Aydın Çam Fıstığı, coğrafi işaret alan ürünler arasında yer aldığını ve tesisleri hakkında bilgiler veren Altıntaş Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İlyas Kılınç, “2022 yılında 247 ton, 2023 yılında ise 347 ton çam fıstığı ihracatı gerçekleştirilerek ülkemize 13 milyon dolarlık bir döviz kazandırıldı” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.