Takip Et
  • 25 Mayıs 2024, Cumartesi 14:15

Bozdoğan domates üretim üssü olacak

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde domates üretiminin yaygınlaştırılması hedefiyle düzenlenen törende üreticilere 30 bin domates fidesi dağıtıldı.

 

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde çiftçilere yönelik geliştirilen projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu çerçevede domates üretiminin yaygınlaştırılması ve tarım arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen proje ile Bozdoğanlı üreticilere geççi cinsi domates fidesinin dağıtımı yapıldı. Hazırlanan 30 bin adet domates fidesi düzenlenen törenlere üreticilere teslim edildi.

 

Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projesi ve 900 Rakım ve Üzeri Alanlarda Geççi Domates Üretiminin Yaygınlaştırılması projesi kapsamında Bozdoğan ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde geççi domates fide dağıtımı yapıldı" ifadeleri yer aldı.

 

"6 TAKE projesini hayata geçirdik"

Fide dağıtım töreninde konuşan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş; "TAKE projeleri kapsamındaki '900 Rakım ve üzeri Alanlarda Geççi Domates Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi' fide dağıtım törenine hepiniz hoş geldiniz. Tarım ve Orman Bakanlığımızca Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi, 2021 yılından bu yana 81 ilimizde uygulanmaktadır. Bu yıl, bir tarım kenti olarak Aydınımızın gücüne güç katmak, tarımsal üretimini daha ileriye taşımak gayesiyle, yüzde 75’i Bakanlığımız, yüzde 25’i çiftçi katkısıyla karşılanan, toplam bütçesi, 5 milyon 384 bin TL olan 6 TAKE projesini hayata geçirdik. 21 bin 250 adet incir fidanı, 5 bin 900 adet kestane fidanı, 275 bin adet Geççi Domates Fidesi, 12 bin adet turşuluk biber fidesi, bin 500 dekar için yağlık ayçiçeği tohumu, 2 bin dekar alan için sorgum sudan otu melezi tohumu dağıtımını içeren bu 6 proje ile toplamda 11 ilçemizde bin 60 üreticimize sertifikalı fide, fidan ve tohum dağıtımı gerçekleştirmiş olacağız. Geçtiğimiz günlerde 12 bin adet turşuluk biber fidesi dağıtımı gerçekleştirdiğimiz Bozdoğan ilçemizde bugün, 30 bin adet geççi domates fidesini, üreticilerimizle buluşturacağız. Dağıtacağımız fidelerin, kıymetli üreticilerimizin ellerinde değerine değer katarak ilçemiz tarımsal üretimimize katkıya dönüşeceğine yürekten inanıyorum. Üreticilerimize bol bereketli bir sezon diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

 

Fide dağıtım törenine Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Altun, Ziraat Odası Başkanı Kemal Özcan, il ve ilçe müdürlüğü personeli ile çok sayıda üretici katıldı. (İHA) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.