Takip Et

Çölyaklılar için aşure ve keşkek yaptılar

Aydın Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği'nin yeni yönetimi, aşure ve keşkek etkinliği düzenledi. Dernek Başkanı Şakar, “Yüksek gluten içeren aşure ve keşkek gibi yiyeceklerin etkinliğimizde glutensiz ürünler kullanılarak yapabileceğini göstermiş olduk” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Aydın Çölyak Ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı seçilen Filiz Şakar ile yönetimi, önemli bir etkinliğe imza attı.

Derneğin yeni yönetimi Başkan Filiz Şakar önderliğinde dernek hizmet binasında aşırı ve keşkek etkinliği düzenledi. Derneğin 6 yıldır faaliyet olduğunu belirten Filiz Şakar, amaçlarının çölyaklı bireyler için denemez denilen her yiyeceğin glutensiz alternatifler kullanılarak yapılıp gelebileceğini belirtti. Başkan Şakar, “Yüksek gluten içeren aşure ve keşkek gibi yiyeceklerin etkinliğimizde glutensiz ürünler kullanılarak yapabileceğini göstermiş olduk. Derneğimiz Aydın'dan, Türkiye'nin dört bir yanına çölyaklı bireylerin sesini duymak için köprü olsun istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, çölyak derneğine ait kurs yerinde ücretsiz eğitimler vererek çölyaklı bireylere ve ailelerine yönetim olarak sonuna kadar tam destek olacaklarını belirten Başkan Filiz Şakar, “Çölyaklı bireylerin yaşadığı zorlukları ne kadar glutensiz besinlerin birçok farklı yiyeceklerle kullanılabildiğini dikkat çekmek istedik. Çölyak teşhisi alıp derneğimize üye olmayan çölyaklı bireyleri de derneğimize bekliyoruz” açıklamasını yaptı (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.