Takip Et
  • 24 Mayıs 2024, Cuma 16:25

GEKA Yönetim Kurulu toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 161’inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Denizli’de yapıldı. Toplantıya, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlık etti.

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 161’inci Yönetim Kurulu Toplantısı, Denizli’de yapıldı. Toplantıya, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlık etti.

Toplantıya, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve ajans yetkilileri katıldı.

Toplantıda, ajansın geçtiğimiz dönem gerçekleştirdiği çalışmalar gözden geçirilirken, önümüzdeki dönem için hazırlanan destek programları, araştırma ve planlama çalışmaları ile dış kaynaklı fonlara yönelik hazırlık süreçleri Genel Sekreterlik tarafından sunuldu. Üretici Örgütlerine Yönelik Mevcut Durum Analizi, İmalat Sanayi İşletmelerinde Yeşil Dönüşüm Eğilimi ve Aydın İlinde İklim Değişikliğinin Tarım Sektörüne Yansımaları adlı araştırma çalışmaları incelenerek yönetim kurulunca istişare edildi.

Yıl içerisinde ilan edilmesi planlanan destek programları, yönetim kurulu tarafından bütçeleri, uygun başvuru sahipleri ve öncelikleri gibi konularda değerlendirildi. Toplantıda, tekstil, tarım ve turizm sektörlerinde çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve yeşil dönüşüm konularında ajansın geliştirdiği veya katkı sunduğu dış kaynaklı fonlara yönelik projeler de görüşüldü.

Mayıs ayı itibariyle ilan edilen Fizibilite ve Teknik Destek programlarının da ele alındığı toplantıda, Vali Canbolat, yıl boyunca başvuruya açık olacak ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabileceği her iki programa uygun başvuru sahiplerinin proje hazırlamalarını tavsiye etti. Teknik Destek programıyla kurumların ihtiyaç duyduğu eğitim ve danışmanlık hizmetini alabilecekleri projelerin destekleneceğini belirten Aydın Valisi, Fizibilite Desteği programı kapsamında ise bölge ekonomisinin ve sosyal yapının güçlendirilmesine katkı sağlayacak yatırımların fizibilite çalışmalarının destekleneceğini söyledi.

Vali Canbolat, görevlerine yeni başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı tebrik ederek, görevlerinin ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, her iki belediye başkanının ajans yönetim kurulu üyeliğinin başlaması nedeniyle bölgenin kalkınması için birlikte katkı sunacaklarının altını çizdi.

Vali Canbolat, son olarak, yönetim kurulu üyelerine katılımları ve katkıları için teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı. (MEHMET AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.