Takip Et

Aydın’da facia: Makine içerisinde ezilerek can verdi

Aydın’ın Çine ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında iş makinesinin bakımı için çalışan usta, üzerine düşen tonlarca ağırlığındaki kapağın altında kaldı. Talihsiz bakım ustası olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olay, Tatarmemişler Mahallesi’nde bulunan Eysim Madenciliğe ait şantiye alaınında saat 15:00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, maden şantiyesi alanında bulunan kırıcı makinenin rulman aksamlarını değiştirmek için kırıcının içerisine giren 24 yaşındaki Mustafa Basak, üzerine düşen kapağın altında kaldı. Tonlarca ağırlığa sahip kapağı kaldıramayan mesai arkadaşları, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Düşen kapağın kaldırılması için şantiye alanına iş makinesi beklendiği öğrenildi. Kırıcı içerinde ezilen talihsiz ustanın cansız bedeninin çıkartılması için beklendiği ve Cumhuriyet Savcılığı’nın olaya el koyduğu ifade edildi.

Ayrıca, firmaya ait aynı şantiye alanında oluşan çukura geçen yıl Haziran ayında düşen Mustafa Yılmaz isimli bir başka işçinin hayatını kaybettiği kaydedildi. (ERDAL AYDIN)

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.