Takip Et
  • 12 Haziran 2018, Salı 20:00

Aydınlılar koruk suyuyla şifa buluyor

Yaz aylarında özellikle Ege ve Marmara bölgesinde serinlemek için tercih edilen "koruk suyu", sindirim sistemi başta olmak üzere cilt hastalıkları ve kronik rahatsızlıkların tedavisinde öneriliyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Levent Şen, Efeler Işıklı Mahallesi'ndeki iş yerinde yaz ayının vazgeçilmezi koruk suyu şerbeti ile hem serinletiyor hem de şifa dağıtıyor.

 

Sözlükteki adı ''olgunlaşmamış üzüm'' olan koruk, ekşimsi tadı ile salataları tatlandırırken, şerbetiyle de başta hazımsızlığı dindirmesi yanı sıra mideyi rahatlatması, vücuttaki toksinlerin dışarı atılması, göz ağrılarını dindirmesi gibi faydaları nedeniyle şu günlerde en çok tercih edilen doğal içeceklerin başında geliyor.

 

Koruk suyu katkı maddesiz olmasının dışında içerdiği özellikle maya ekstreleri, kendi içinden doğal olarak elde edilen ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirici materyaller içermesinden dolayı özellikle bağırsak hastalıklarında kullanılabiliyor.

 

MÜDAVİMLERİ DÖRT GÖZLE KORUK SUYUNUN ÇIKMASIN BEKLİYOR

Babasından kalan kafeyi işleten ve yıllardır koruk suyu satan Levent Şen’de de bu içeceği tüketmek için dört gözle yaz mevsiminin gelmesini bekleyen müşterileri olduğunu kaydetti. Koruk suyunun yapımı ile ilgili de bilgi veren Şen, "Önce yediveren koruklarımızı güzelce temizliyoruz. Tozu kiri kalmayıncaya kadar saplarından ayırıyoruz. Ondan sonra robotta çekiyoruz ve çekirdeklerini kırıyoruz. İçtiğinizde ağzınıza gelen buruk tadı da çekirdeği veriyor. Su ve şeker ilave ediyor, içime hazır hale getiriyoruz" dedi.

 

“ÇEVRE İLÇELERDEN KORUK İÇMEYE GELİYORLAR”

Koruk suyu şerbeti satışlarının arttığını ifade eden Levent Şen, “Koruk şerbetimizin tadını ve şifasını duyan vatandaşlarımız işletmemize geliyor. Çevre ilçelerimizin yanı sıra çevre illerden de çok müşterilerimiz var. Malum Ramazan ayındayız. Oruç tutan vatandaşlarımız iftarını açtıktan sonra bize koruk şerbeti içmeye geliyor. Bunun yanında ev yapımı limonatamızda koruk suyu gibi meşhur. Mahallemizden ve çevremizdeki mahallelerden korukları temin ediyoruz. Bu tadı tatmayanlara tavsiyemiz biran önce tatmaları olur” diye konuştu. (HAKAN AKIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.