Takip Et

ASKİ personeli faciayı önledi

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde çıkan ot yangınında park halindeki otomobil, olay yerinden geçen Aydın Su ve Kanalizasyon İdari (ASKİ) personeli tarafından yanmaktan son anda kurtarıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yangın, Aydın-Muğla Karayolu Büyük Menderes Köprüsü’nün hemen yanında saat 15:30 sıralarında çıktı. Alınan bilgiye göre, Menderes Köprüsü karayolu kenarından başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Atılan sigara izmaritinden çıktığı değerlendirilen yangın, hızla Yenipazar Kavşağı Köprüsü kısmına geçti. Yangın anında başka bir görev için oradan geçen ASKİ arazöz şoförü Sezer Yazıcı, hemen yangına müdahale ettiğini belirtti. Aynı zamanda itfaiye ekiplerine de bilgi verdiğini belirten Yazıcı, “Buradan geçerken dumanların yükseldiğini ve yangının da park halinde otomobile doğru hızla yaklaştığını fark ettim. Önce otomobil çevresine su atarken, durumu ekiplere bildirdim. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri ile birlikte yangını kontrol altına aldık. Ancak araç sürücüsünün Baltaköy Mahallesi’nde tarlada çalıştığını öğrendik” dedi.

Köprü kenarında bulunan dut ağacının altına park edilen 09 ABU 045 plakalı otomobil yanmaktan kurtulurken, ağacın bir kısmının yandığı da tespit edildi. Yangın kontrol altına alınıp, bir süre soğutma çalışması yapıldı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.