Takip Et
  • 27 Mayıs 2024, Pazartesi 17:04

“Kuş Bakışı” programı ilk bölümünde ilgi odağı oldu

Gazeteci Emin Aydın ve Hukukçu-Sosyolog Zekai Savaşlar’ın birlikte hazırladığı, tvDEN’de yayınlanmaya başlayan programı “Kuş Bakışı” ilk bölümüyle birlikte ilgi odağı oldu.

Zekai Savaşlar, “Günümüzde TV programlarında vatandaşların sağlıklı karar vermesini engelleyici algı operasyonları yapılmakta. Birinin iyi dediğine diğer kanalda kötü deniliyor. Böylelikle vatandaşların sağlıklı bir karar vermesine engel olunuyor. Bizim bu programımızda konuya kuş bakışı tepeden bakıp, artısı-eksisi, olayların menfi-müspet durumlarına bakıp takdiri kıymetli izleyicilerimize bırakacağız” dedi.

“Taraf olunduğu sürece bu durum izleyenlere karşı saygısızlık oluyor. Onların yerine sen düşünmüş oluyorsun” diye konuşan Zekai Savaşlar, “Sen fikrini söyleyebilirsin fakat bundan önce olayın tüm kriterlerini ortaya koy. Bunlar yapılmadığı için biz bu programda bu hassasiyetleri göz önüne alarak bir yayın yapacağız” dedi.

Gazeteci Emin Aydın ise “İzleyenlerin de beklentisini unutmamak lazım. Beklentinin yönünü değiştirmemek lazım. Bizim beklentiyi pusturmak gibi bir amacımız yok. Mesela emekli zam istiyor ama bu mümkün değil gibi bir dayatmamız yok. Gerçekten objektif olarak kuş bakışıyla olayları süzeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dürüst ve objektif bakışla ahlaki normlar ışığında hazırlanan program ilk bölümünden itibaren tvDEN izleyicilerinin vazgeçilmezleri arasına girdi. (SELİME AYDEMİR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.