Takip Et

Fuat TÜTÜNCÜOĞLU
[email protected]

KORONAVİRÜS VE ÇALIŞMA HAYATINDA KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

25 Mart 2020, Çarşamba

     

Bilindiği üzere, son günlerde dünyada etkisini artıran Koronavirüs Salgını, Türkiye’de de her geçen gün hızla yayılmakta, etkisini artırmakta ve gittikçe endişe verici bir şekilde kendini göstermektedir. Hiç kuşkusuz, artarak devam eden bu Koronavirüs Salgını, çalışma hayatını da oldukça olumsuz yönde etkilemekte ve başta turizm olmak üzere, birçok büyük perakende firmaların peş peşe faaliyetlerine geçici olarak ara vermelerine, işçileri işten çıkarmalarına veya ücretsiz izine ayırmalarına ve bazı işyerlerinin ise tamamen kapanmasına yol açmıştır..

Koronavirüs Salgını veya başka nedenlerle ekonomik sıkıntıya düşen işverenlerin, işyerinde kısa çalışma yapmaları ve kısa çalışma ödeneğinden nasıl ve ne şekilde yararlanabileceklerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

4857 sayılı İş Kanunu'na göre, Genel ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak önemli ölçüde azaltan veya işyerinde faaliyeti tamamen veya kısmen geçici olarak durduran işveren, durumu derhal gerekçeleri ile birlikte Türkiye İş Kurumuna, varsa toplu iş sözleşmesi tarafı sendikaya bir yazı ile bildirmesi gerekir. İşyerinde üç ayı aşmamak üzere kısa çalışma yapılabilir. Bu süre, Cumhurbaşkanı kararıyla altı aya kadar uzatılabiliyor.

Bu Kanuna göre sigortalı sayılan kişileri hizmet akdine tabi olarak çalıştıran işveren, kısa çalışma talebini, derhal gerekçeleri ile birlikte İŞKUR web sitesindeki başvuru formu ile Türkiye İş Kurumuna, varsa toplu iş sözleşmesi tarafı sendikaya bir yazı ile bildirir. Bu talebin uygunluğunun tespiti, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İş Müfettişlerince yapılır.

Yukarıda belirtilen nedenlerle işyerinde geçici olarak en az dört hafta işin durması veya kısa çalışma hallerinde işçilere çalıştırılmadıkları süre için işsizlik sigortasından kısa çalışma ödeneği ödenir. Kısa çalışma süresi, zorlayıcı sebebin devamı süresini ve herhalde üç ayı aşmamak üzere işyerinde kısa çalışma yapılabilir.

Kısa çalışma halinde İşsizlik Sigortası Fonundan kısa çalışma ödeneği ödenir. İşçinin kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için, hizmet akdinin feshi hariç işsizlik sigortası hak etme koşullarını yerine getirmesi gerekir.

İŞÇİNİN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN YARARLANMASI :

İşçinin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanun'un Ek 2. maddesine göre;

1- İşverenin kısa çalışma talebinin Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlınca uygun bulunması,

2- İşçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte, 4447 sayılı Kanun'un 50’nci maddesine göre çalışma süreleri ve işsizlik sigortası primi ödeme gün sayısı bakımından işsizlik ödeneğine hak kazanmış olması, buna göre,

Kısa çalışmanın başladığı tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlardan son üç yıl içinde en az 600 gün süreyle işsizlik sigortası primi ödemiş olması,

3- Kısa çalışmaya katılacaklar listesinde işçinin bilgilerinin bulunması,Gerekmektedir.

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %150’sini geçemez. Kısa çalışma ödeneği, çalışmadığı süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak her ayın beşinde ödenir. Ödemeler PTT Bank aracılığı ile yapılır. Ödeme tarihini öne çekmeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilidir.

1- Kısa çalışma ödeneğinin süresi üç ayı aşmamak üzere kısa çalışma süresi kadardır.

2- Kısa çalışma ödeneği, işyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde, çalışılmayan süreler için aylık olarak hesaplanır.

3- Kısa çalışmanın günlük, haftalık veya aylık çalışma süresi içerisinde yapılacağı zaman aralığı işyerinin gelenekleri ve işin niteliği dikkate alınarak işverence belirlenir.

Kısa çalışma ödeneğinden yararlananlara ait sigorta primlerinin aktarılması ve sağlık hizmetlerinin sunulmasına ilişkin işlemler 5510 sayılı Kanunda belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ İLE İLGİLİ DİĞER UYGULAMALAR:

1- İşçinin kısa çalışma ödeneği aldığı süre için 5510 sayılı Kanun gereği ödenecek sigorta primi, İşsizlik Sigortası Fonu tarafından SGK'ya ödenecektir.

2- Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçi, işsizlik sigortasından yararlanmak için 4447 sayılı Kanunda öngörülen koşullar gerçekleşmeden işsiz kalırsa, kısa çalışma ödeneği aldığı süre düşüldükten sonra, daha önce hak ettiği işsizlik ödeneği süresini dolduruncaya kadar işsizlik ödeneğinden yararlanacaktır.

3- Kısa çalışma yapan işçinin çalışılmayan hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine ilişkin ücret ve kısa çalışma ödeneği miktarı, kısa çalışma yapılan süreyle orantılı olarak işveren ve Kurum tarafından ödenecektir.

4- İşveren hatalı bilgi ve belge vermesi nedeniyle yapılan fazla ödemeler, yasal faizi ile birlikte işverenden, işçinin kusurundan kaynaklanan fazla ödemeler ise yasal faizi ile birlikte işçiden tahsil edilecektir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN SGK’YA BİLDİRİLMESİ :

Kısa çalışma yapılan süreler için, kısa çalışmaya tabi tutulan işçiler adına SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile eksik gün gerekçesi 18 Kısa Çalışma Ödeneği Kodu ile bildirilmesi gerekir.

KISA ÇALIŞMANIN SONA ERMESİ VE BİLDİRİMİ:

İşverenin, kısa çalışma uygulaması devam ederken, normal faaliyetine başlamaya karar vermesi halinde durumu Türkiye İş Kurumuna ve varsa toplu iş sözleşmesi tarafı işçi sendikasına ve işçilere altı işgünü önce yazılı olarak bildirmesi zorunludur. Bildirimde belirtilen tarih itibariyle kısa çalışma sona erer. Geç bildirimlere ilişkin oluşan yersiz ödemeler yasal faizi ile birlikte işverenden tahsil edilecektir.

Koronavirüs Salgını veya başka nedenlerle ekonomik sıkıntıya düşen ve işyerindeki faaliyetlerine geçici olarak ara vermek zorunda kalan işverenler, İş Kanunu'na göre çalışanlarını ücretsiz olarak izin kullanmaya zorlayamazlar. Ancak, bu konuda işçi ile işverenin karşılıklı anlaşmaları ile mümkün olabilir. Şöyle ki;

1- İş Kanunu'na göre, işveren tarafından çalışanına ücretsiz izin kullandırılmasına ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Yani, işverenin çalışanlarını tek taraflı olarak ücretsiz izine gönderebilmesi ile ilgili bir hakkı bulunmamaktadır. Ancak, işçin rızası ve işverenin de uygun görmesi durumunda belli bir süreyle sınırlı olmak üzere çalışana ücretsiz izinverilebilir.

2- İşyerinde geçici olarak faaliyetine ara vermek isteyen işverenlerin yapmaları gereken hususlar şunlardır:

a) İşyerindeki çalışma faaliyetine hangi tarih itibarıyla ara verileceğini işçilere ilan etmeleri,

b) Yıllık ücretli izini olan işçilerin yıllık izinlerini kullanmaları için bir planlama yapmaları,

c) Eğer işçilerin bir kısmına veya tamamına ücretsiz izin verilecek ise, bunun işçilere yazılı olarak tebliğ edilmesi gerekir. İşçi ücretsiz izini 6 iş günü içinde kabul ederse, ücretsiz izin başlamış olur. Ancak işçi ücretsiz izine gitmeyi kabul etmezse bu durumda işveren işçinin geçerli neden kapsamında tazminatını ödeyerek iş akdini feshedebilir. İşveren fesih yapmaması halinde bu durumda işçi iş akdini haklı nedenle feshedebilir.

Bir işyerinin herhangi bir nedenle ekonomik krize girmesi, sürdürülebilir imkanı olmaması halinde, iki tarafın da bu durumu iyi niyetle, objektif ve sağ duyulu olarak değerlendirmeli, imkanlar elverdiği ölçüde öncelikle yıllık ücretli izin kullanımı seçeneği üzerinde durulmalıdır. Ücretsiz izin kullanma konusunda ise İş Kanunu'na göre işçi ve işveren zaten birbirini zorlayamamaktadır. İşçinin rızası olmadan ücretsiz izin kullandırılması haklı fesi nedeni olarak değerlendirilecektir.

4857 sayılı İş Kanunu ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu hükümleri uyarınca, gerek Koronavirüs Salgını veya gerek başka nedenlerle ekonomik sıkıntıya düşen işverenlerin, işyerinde kısa çalışma yapmaları ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanma hakları bulunmaktadır. Koronavirüs Salgını nedeniyle işyerindeki faaliyetine geçici bir süre için ara vermek zorunda olan işverenlerin, aşağıda yazılı bulunan Kısa Çalışma Talep Formunu doldurarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın duyurduğu gibi 23.03.2020 tarihinden itibaren Türkiye iş Kurumuna baş vuruda bulunabileceklerdir.

Haftaya görüşmek üzere sosyal güvenlikle kalınız 



Yazarın Tüm Yazıları

1.100 TL oldu

4 Mayıs 2021, Salı

7256 SAYILI YASA VE " İHYA " ( 2 )

25 Kasım 2020, Çarşamba

7256 SAYILI YASA VE " İHYA " ( 1 )

24 Kasım 2020, Salı

SİGORTALI SAYILMAYANLAR

3 Kasım 2020, Salı

SİGORTALI OLMAK YADA OLMAMAK

27 Ekim 2020, Salı

SGK'YA TOPLU ÖDEME YAPILAMAZ

21 Ekim 2020, Çarşamba

DUL AYLIĞI VE BAKIM PARASI

20 Ekim 2020, Salı

BABANIZ İÇİN KOŞA KOŞA SGK'YA GİDİNİZ

17 Haziran 2020, Çarşamba

SİZ 4/A DAN EMEKLİ OLURSUNUZ

16 Haziran 2020, Salı

3 YIL 3,5 YIL OLACAK

9 Haziran 2020, Salı

SİGORTA GİRİŞİ VAR FAKAT GÜN YOKSA ?

30 Mayıs 2020, Cumartesi

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA MI ? AMAN DİKKAT

29 Mayıs 2020, Cuma

YAŞA , YILA , GÜNE VE SEKTÖRE GÖRE EMEKLİLİK

2 Mayıs 2020, Cumartesi

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Mİ DEDİNİZ ?

1 Mayıs 2020, Cuma

AZ GÜN İLE EMEKLİLİK

30 Nisan 2020, Perşembe

SORULARLA CORONA SONRASI İŞÇİ- İŞVEREN HAKLARI (3)

28 Nisan 2020, Salı

SORULARLA CORONA SONRASI İŞÇİ- İŞVEREN HAKLARI (2)

21 Nisan 2020, Salı

SORULARLA CORONA SONRASI İŞÇİ- İŞVEREN HAKLARI (1)

19 Nisan 2020, Pazar

İŞ YAŞAMI VE CORONAVİRÜS

7 Nisan 2020, Salı

KORONAVİRÜS VE ÇALIŞMA HAYATINDA KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

25 Mart 2020, Çarşamba

KADINLARIMIZ

17 Mart 2020, Salı

ENGELLİ EMEKLİK Mİ, MALULEN EMEKLİLİK Mİ?

25 Şubat 2020, Salı

AHHH ... BAĞ-KUR'LU OLMAK VAR YA

18 Şubat 2020, Salı

HANGİSİ AVANTAJLI? BAĞ-KUR MU, SSK MI?

11 Şubat 2020, Salı

YURTDIŞINDA ÇALIŞABİLİRSİNİZ,MAAŞINIZ KESİLMEZ

4 Şubat 2020, Salı

BİRDEN FAZLA DUL / YETİM AYLIĞINI KİMLER ALABİLİR

21 Ocak 2020, Salı

ASGARİ ÜCRET 2.943,00 TL.OLDU

31 Aralık 2019, Salı

YENİ YILA SAYILI GÜNLER KALDI

10 Aralık 2019, Salı

KIDEM TAZMİNATI VE İŞ ARAMA

26 Kasım 2019, Salı

ÜCRET ALMIYORUZ

19 Kasım 2019, Salı

ANNENİZ DOĞUM BORÇLANMASI YAPAMAZ

5 Kasım 2019, Salı

SGK DOĞRU SÖYLEMİŞ

29 Ekim 2019, Salı

4500 GÜN İLE SGK'DAN EMEKLİLİK

22 Ekim 2019, Salı

ÖNEMLİ! Gurbetçi yurttaşlarımıza önemli uyarı

12 Temmuz 2019, Cuma

DOĞUM BORÇLANMASI YAPINIZ

9 Temmuz 2019, Salı

BAĞKURLU OLMAYA DEVAM

2 Temmuz 2019, Salı

ÖZÜR VE DÜZELTME

28 Mayıs 2019, Salı

YURTDIŞINDA ÇALIŞABİLİRSİNİZ

21 Mayıs 2019, Salı

BORÇLANMANIN SİZE YARARI YOK

30 Nisan 2019, Salı

DAVA AÇIN, HAKKINIZI ARAYIN

23 Nisan 2019, Salı

ÖLÜM ( DUL / YETİM AYLIĞI ) BAĞLANMA ŞARTLARI ( 2 )

16 Nisan 2019, Salı

ÖLÜM ( DUL / YETİM AYLIĞI ) BAĞLANMA ŞARTLARI (1)

9 Nisan 2019, Salı

EYVAHHH! EMEKLİ AYLIĞIM ÇOK DÜŞÜK

26 Mart 2019, Salı

EMEKLİLİK İÇİN YAŞINIZ 58 OLMALI

19 Mart 2019, Salı

PRİMİNİZİ İADE OLARAK ALAMAZSINIZ

12 Mart 2019, Salı

STAJ YAPAN KADINLAR ŞANSLIDIR

5 Mart 2019, Salı

İHYA "CANLANDIRMA" YAPMAK

26 Şubat 2019, Salı

SORUNUZDA AY, GÜN, TARİH YAZINIZ

12 Şubat 2019, Salı

4/b BAĞKUR’DAN MI ? 4/a SSK'DAN MI ? EMEKLİ OLMALI

5 Şubat 2019, Salı

HEMEN EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

29 Ocak 2019, Salı

Emekli olan memurlar tekrar çalışabilir ( mi ) ?

22 Ocak 2019, Salı

DOĞUM BORÇLANMASI ERKEN EMEKLİ EDER

8 Ocak 2019, Salı

HOŞGELDİN 2019

24 Aralık 2018, Pazartesi

OKUR VE İZLEYİCİ SORULARINA YANITLARIM

18 Aralık 2018, Salı

ERKEN EMEKLİLİK Mİ DEDİNİZ?

4 Aralık 2018, Salı

İHYA (CANLANDIRMA) YAPABİLİRSİNİZ

27 Kasım 2018, Salı

YEREL GAZETELERİ VE BİK'İ ALKIŞLIYORUM

20 Kasım 2018, Salı

DAVA AÇIN DİYEMEM

13 Kasım 2018, Salı

EMEKLİLİK VE STAJ

31 Ekim 2018, Çarşamba

SUSMA HAKKIMI KULLANMAK İSTİYORUM

30 Ekim 2018, Salı

TC VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKANLAR

16 Ekim 2018, Salı

ÖZÜRLÜ ÇOCUK ANNELERİ

2 Ekim 2018, Salı

ÇİFTÇİ YURTTAŞLARIMIZ VE TÜCCARLAR BU YAZIMI DİKKATLE OKUYUNUZ

30 Eylül 2018, Pazar

SOSYAL GÜVENLİKTE HAK SAHİPLİĞİ

18 Eylül 2018, Salı

EVİMİZDEKİ SANATÇILAR

11 Eylül 2018, Salı

HACİZ İÇİN İZİN VERMENİZ GEREKİR

31 Ağustos 2018, Cuma

YAŞ + BAŞLANGIÇ + EMEKLİLİK (2) ..

14 Ağustos 2018, Salı

YAŞ + BAŞLANGIÇ + EMEKLİLİK (1)

7 Ağustos 2018, Salı

SORULARLA SGK BORÇ YAPILANDIRILMASI (2)

24 Temmuz 2018, Salı

SORULARLA SGK BORÇ YAPILANDIRILMASI (1)

17 Temmuz 2018, Salı

7143 SAYILI YASADAN HEMEN YARARLANINIZ

10 Temmuz 2018, Salı

18 YAŞ ÖNEMLİ

26 Haziran 2018, Salı

PRİME ESAS KAZANÇ ÖNEMLİ

19 Haziran 2018, Salı

GERİYE DÖNÜK BAĞKUR MÜMKÜN DEĞİL

12 Haziran 2018, Salı

TEKNOLOJİ KULLANIMI VE MÜSTAHSİL MAKBUZU

5 Haziran 2018, Salı

EV İŞLERİNDE ÇALIŞANLARIN VE KADINLARIMIZIN SOSYAL GÜVENLİĞİ

31 Mayıs 2018, Perşembe

9 ASGARİ ÜCRET TUTARINDA KIDEM TAZMİNATI ALIRSINIZ

31 Mayıs 2018, Perşembe

İŞTE SOSYAL GÜVENLİKTE BEKLENEN AF ( ! )

22 Mayıs 2018, Salı

18 YAŞ ŞARTINA KISA BİR BAKIŞ

15 Mayıs 2018, Salı

YAŞINIZ 58 OLMALI

8 Mayıs 2018, Salı

TÜRKİYE İŞÇİ SINIFINA SELAM

1 Mayıs 2018, Salı

STAJ YAPAN BÜTÜN ÇALIŞANLAR ARTIK ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK Mİ ?

30 Nisan 2018, Pazartesi

BAĞKUR'DA MİLADLAR VARDIR

17 Nisan 2018, Salı

"Vazgeçtim, SGK primlerimi geri ver" diyebilir miyiz?

3 Nisan 2018, Salı

EMEKLİ OLUNCA YETİM AYLIĞI ALAMAZSINIZ

27 Mart 2018, Salı

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİSİ

13 Mart 2018, Salı

SGK'YA TOPLU PARA YATIRMANIN ŞARTLARI VAR

6 Mart 2018, Salı

57 YA DA 60 KARAR SİZİN

20 Şubat 2018, Salı

AGİT

13 Şubat 2018, Salı

25 YIL EVLİ KALAN EV HANIMI EMEKLİ OLACAK (MI?)

6 Şubat 2018, Salı

KADIN İÇİN 20, ERKEK İÇİN 25 YIL ŞARTI VAR

30 Ocak 2018, Salı

SGK YA YATAN PRİMLER

23 Ocak 2018, Salı

ASKERLİK BORÇLANMASI İLE GÜN KAZANIRSINIZ

10 Ocak 2018, Çarşamba

ÖNCE VERGİ İNDİRİMİ ALINIZ

2 Ocak 2018, Salı

ÖZEL TEŞEKKÜR VE TAŞERON İŞÇİLER İÇİN NURTOPU GİBİ 696 SAYILI KHK’MIZ OLDU

26 Aralık 2017, Salı

MESLEK HASTALIĞI , İŞ KAZASI ve GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK

16 Aralık 2017, Cumartesi

SSK mı, SGK mı?

12 Aralık 2017, Salı

İNŞALLAH BİR GÜN TORBA YASAYA GİRER

5 Aralık 2017, Salı

9 AY SONRA EMEKLİSİNİZ

28 Kasım 2017, Salı

YURTDIŞI BORÇLANMASI İLE EMEKLİ OLANLAR ÇALIŞAMAZ!

21 Kasım 2017, Salı

ERKEN EMEKLİLİK

14 Kasım 2017, Salı

DAHA YÜKSEK MAAŞ ALABİLİRSİNİZ

31 Ekim 2017, Salı

AYDA 1000 TÜRK LİRASI

24 Ekim 2017, Salı

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMİ ÖDEMEK MACERA MI

17 Ekim 2017, Salı

KRAVATLI CÜMLE

10 Ekim 2017, Salı

İŞSİZLİK MAAŞI

3 Ekim 2017, Salı

BENİM YAŞIM ( x ) EMEKLİ OLABİLİRMİYİM ?

26 Eylül 2017, Salı

Sessizlik Genel Kaidemizdir

19 Eylül 2017, Salı

DOĞUM YAPAMAYAN KADINLARIMIZIN SOSYAL GÜVENLİĞİ?

12 Eylül 2017, Salı

Bakanımız sayın Jülide Sarıeroğlu’nun bilgilerine

8 Eylül 2017, Cuma

KUMBARAYA , NE ATARSANIZ O ÇIKAR

5 Eylül 2017, Salı

ANNEM EMEKLİ OLUR MU ?

29 Ağustos 2017, Salı

MUTLU EMEKLİLİĞİN YOLU

22 Ağustos 2017, Salı

KISMİ EMEKLİ AYLIĞI NEDİR ?

15 Ağustos 2017, Salı

ÖLÜM HAK, MİRAS HELAL

8 Ağustos 2017, Salı

TAYİN OLABİLMEK

1 Ağustos 2017, Salı

15 YIL 3600 GÜN

25 Temmuz 2017, Salı

NE ZAMAN EMEKLİ OLUNUR

18 Temmuz 2017, Salı

ALMANYA PRİMLERİNİ GERİ ALMAK

11 Temmuz 2017, Salı

KIDEM TAZMİNATI CAİZ MİDİR? BİR BAKALIM

4 Temmuz 2017, Salı

Sosyal güvenlik nedir, ne zaman düşünülür ?

28 Haziran 2017, Çarşamba

ASKERLİK BORÇLANMASI BEDELİ GERİ ALINABİLİR Mİ ?

20 Haziran 2017, Salı

SGK PRİM BORÇLARINIZI ÖDEYEBİLİRSİNİZ

13 Haziran 2017, Salı

EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

6 Haziran 2017, Salı

SGK PRİMLERİMİ GERİ VER!

30 Mayıs 2017, Salı

tvDEN ''Çay, Kahve Bahane''

23 Mayıs 2017, Salı

ANNELER GÜNÜ'NDE, ANNELERİMİZİN SOSYAL GÜVENLİK HAKLARI

16 Mayıs 2017, Salı

PART-TİME ÇALIŞMA

9 Mayıs 2017, Salı

SORU SORMA

2 Mayıs 2017, Salı

MESLEK HASTALIĞI

25 Nisan 2017, Salı

GEÇ KALMIŞSINIZ , SGK'YA KOŞUN

18 Nisan 2017, Salı

İŞSİZLİK ( PARASI )

11 Nisan 2017, Salı

4/A'LI ( SSK) İKEN ASKERLİĞİNİZİ BORÇLANIN

4 Nisan 2017, Salı

AHİ

28 Mart 2017, Salı

MALULEN EMEKLİLİK Mİ ? ÖZÜRLÜ EMEKLİLİK Mİ ?

21 Mart 2017, Salı

YURT DIŞI BORÇLANMA İLE EMEKLİLİK AYRINTILARI

14 Mart 2017, Salı

Emekliliğin olmazsa olmazları (Yıl + Yaş + Gün)

7 Mart 2017, Salı

VEKİLE 11 , MEMURA 2 , İŞÇİYE – ESNAFA 0,5 , TARIM İŞÇİSİNE ?

28 Şubat 2017, Salı

FORM DOLDURMAK

21 Şubat 2017, Salı

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLAR

14 Şubat 2017, Salı

VERGİ İNDİRİMİ

7 Şubat 2017, Salı

ERKEN EMEKLİLİK

31 Ocak 2017, Salı

SİGORTA ÖNCESİ VE SONRASI MALULİYET

27 Ocak 2017, Cuma

2926 SAYILI YASA / TARIM BAĞ-KUR HİZMET TESPİTİ

17 Ocak 2017, Salı

HEM ESNAF HEM DE TARIM İŞÇİSİ OLAMAZSINIZ

10 Ocak 2017, Salı

Yurtdışında borçlu vefat eden gurbetçilerimizin hakları

3 Ocak 2017, Salı

Hak sahipliği farklı, mirasçılık farklı

27 Aralık 2016, Salı

Erken emeklilik yasa çalışması yok

20 Aralık 2016, Salı

YIL + YAŞ + GÜN İLE EMEKLİLİK

13 Aralık 2016, Salı

AYLARCA ÖNCESİNDEN YAZMIŞ VE UYARMIŞTIM

6 Aralık 2016, Salı

Çalışanlar açısından OHAL (3)

29 Kasım 2016, Salı

Çalışanlar açısından OHAL (2)

22 Kasım 2016, Salı

ÇALIŞANLAR AÇISINDAN “ OHAL “

15 Kasım 2016, Salı

DUYDUK , DUYMADIK DEMEYİN

8 Kasım 2016, Salı

Dul - Yetim aylığınız kesilebilir mi?

1 Kasım 2016, Salı

"Kafam bozuldu, işi bırakıyorum" diyemezsiniz

25 Ekim 2016, Salı

Ladesss!..

18 Ekim 2016, Salı

Kabahati hep SGK'da aramayalım

11 Ekim 2016, Salı

27 GÜN KALA ..

29 Eylül 2016, Perşembe

Bağ-Kur'lu olabilmek

27 Eylül 2016, Salı

Boşanacağım

20 Eylül 2016, Salı

Mevsimlik işçiye tazminat ödenir mi?

6 Eylül 2016, Salı

YAPILANDIR , ÖDE , EMEKLİ OL

27 Ağustos 2016, Cumartesi

DUL / YETİM AYLIĞI

12 Ağustos 2016, Cuma

EMEKLİLİKTE ASKERLİK BORÇLANMASI ÖNEMLİDİR

10 Ağustos 2016, Çarşamba

ARTIK TC KİMLİK NUMARASI VAR

2 Ağustos 2016, Salı

ACİLEN TERÖR TAZMİNATI VERİLMELİ

26 Temmuz 2016, Salı

ÇALGICILAR , SANATÇILAR , ÇÖPÇÜLER

19 Temmuz 2016, Salı

SORUNUZA GÜLDÜM

12 Temmuz 2016, Salı

BAĞ-KUR’lu SSK’lı çalışabilir mi?

5 Temmuz 2016, Salı

Emekli olmak istemiyorum

28 Haziran 2016, Salı

Anneniz doğum borçlanması yapamaz !

14 Haziran 2016, Salı

Stajda emekliliğe esas prim yatırılmaz

7 Haziran 2016, Salı

SGK’ya koşun !..

31 Mayıs 2016, Salı

Dul / yetim aylığı alabilmek

24 Mayıs 2016, Salı

Güvenlik sosyal, adil ve insani olmalı

17 Mayıs 2016, Salı

Esnaf odaları ve geriye dönük Bağ-Kur tescili

10 Mayıs 2016, Salı

Bilgi paylaşıldıkça çoğalan bir hazinedir

3 Mayıs 2016, Salı