Takip Et

“Yeni Aşkımız Yapay Zeka” Sloganıyla, Türkiye Yapay Zeka Zirvesi 14 Şubat’ta Gerçekleşecek

Yapay zeka teknolojisinin günümüzde geldiği nokta, ekonomiye etkileri ve yapay zekanın geleceğini merak edenler için Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. “Yeni Aşkımız Yapay Zeka” sloganıyla toplanacak olan zirve, Gelecekhane liderliğinde kurulan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenecek. Zirvede, yapay zekanın etkilediği farklı farklı bir çok sektörün öncü kuruluşlarından temsilciler de yer alacak. Zirvenin ana temasıysa, yapay zekanın hem bireylere hem de çeşitli sektörlerdeki kurumlara olan etkisi hakkında farkındalık yaratmak.

 

Günümüzde teknoloji, sanayi, perakende, lojistik, bankacılık gibi çok sayıda sektörde etkisini gösteren yapay zekanın konuşulacağı zirvede dikkat çeken konuşmacılar arasında; George Mason Üniversitesi’nden Robin Hanson, Google Cloud Ülke Müdürü Önder Güler, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, Tofaş CDO’su Hayriye Karadeniz, Arçelik CDO’su Ahmet Hasanbeşeoğlu, Migros CIO’su Kerim Tatlıcı ve LCW COO’su Osman Şentürk gibi iş dünyasından çok sayıda önemli temsilci yer alacak.

 

Açıkçası böyle bir zirvenin düzenleniyor olması dahi ülkemiz için oldukça umut verici. Açıkça biliniyor ki yapay zeka teknolojisi çok yakın zamanda hayatın her alanında kullanılmaya başlanacak. Daha şimdiden gelişmiş ülkelerin bir çok kurumunda, hali hazırda yapay zeka ve robotik çözümler, işleri çok daha kolay ve çok daha verimli hale getirdi bile. Türkiye’nin ise bu treni kaçırma lüksü yok diye defalarca yazdım. Endüstri 4.0’la, yani nesnelerin İnternet’i ile birlikte sanayi ve ticarette pek çok işi robotlar ve otonom sistemler halletmeye başladı. Peki ya yapay zekanın finans, eğitim, sağlık gibi sektörlerde kullanılmaya başlaması ne gibi etik ve hukuki sorunları beraberinde getirecek. Ülkemiz insanlarının, yapay zekanın önemi ve uygulama potansiyeli üzerine bilinçli bir toplum olması için her kesimden önderlerin teşvikleri artık kritik önem arz ediyor. Yapay zeka konusunda yetkin kişi ve kurumların oluşturulma süreci, yapay zeka faaliyetlerinin ekonomiye ve sürdürülebilir kalkınmaya ivmeli etkisinin temini, olası risk ve tehditlerin bertaraf edilmesi hususlarında da yapılacak bu zirvenin çok faydalı geçeceğini tahmin ediyorum

 

Sponsorları arasında IBM, SAP, Google Cloud, Etiya, Yapı Kredi Teknoloji ve İTÜ Arı Teknokent’in bulunduğu etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve zirveye katılmak için https://www.turkiye.ai/zirve/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.