Takip Et

XI. İstanbul Bilişim Kongresi 6 Aralık 2017’de İstanbul’da

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile bu sene 11. si düzenlenecek olan “İstanbul Bilişim Kongresi” 6 Aralık 2017 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

2017 Yılı XI. İstanbul Bilişim Kongresinin, “Veri Odaklı E-Dönüşümün Ayak Sesleri” teması ile yapılacağı duyurulmuştu. TBD İstanbul Şubesinin geleneksel olarak düzenlediği kongreye: Kamu, Özel Sektör, Sivil toplum kuruluşları ve bireylerden çok yoğun bir katılım bekleniyor. Ayrıca, Medya temsilcileri, Bilişim Merkezi Yöneticileri ve Uzmanları, üniversite öğrencileri ve akademisyenler de katılacaklar arasında. Kongreye katılım tamamen ücretsiz.

XI. İstanbul Bilişim Kongresi ile Türkiye’ nin Bilişim Toplumu olma yolundaki ilerlemesine katkı sunmak ve katkı verebilecek tüm tarafların veri paylaşımı ve desteği sayesinde E-Dönüşüme hız vermek hedefleniyor.

Son 40 yılda teknolojinin hızla gelişmesiyle birilikte kurumlar ve özel şirketler dijital çağın getirdiği yeni araçları; pazarlamada, yeni ürün ve iş modellerinde, otomasyonda ve organizasyon yapısına kadar birçok farklı yerlerde kullandılar. Bu araçların başında, Kişisel bilgisayarlar, İnternet, Mobil Cihazlar, Akıllı telefonlar, Tablet ve Uygulamalar gelmekte ve bu araçlar e-Dönüşüme etki etmektedirler. Ancak son 10 yılda teknolojinin katkısı bu araçların sayısını oldukça artırmış ve şirketleri e-dönüşüme zorlamıştır. Mobil veya hareketsiz cihazların akıllanması (Telefon, tablet, araba, ev, akıllı sistemler, IOTler), bulut bilişim, sosyal medya, büyük veri analizi, yapay zeka, 3D yazıcılar, siber güvenlik, biyoteknoloji ve sanal gerçeklik yeni araçlara örnek olarak gösterilebilir.

XI. İstanbul Bilişim Kongresinde değişimi, onu zorlayan araçları ve hayatı kolaylaştıran teknolojilerle birlikte E-dönüşümün kendisi ve yeni E-altyapılar üzerinde çalışmalar anlatılacak. Ağ Yapısı organizasyonundan, Ağ (internet) Ekonomisine geçen şirketlerin E-Şirkete dönüşerek E-Ürün, E-Servis, E-Çözüm ve E-Hizmet sunması artık zorunluluk haline gelmiş görünüyor.

 

11. İstanbul Bilişim Kongresi Panel Başlıkları:

 

1. E-Dönüşüm:

E-Devlet, E-Vatandaş, E-İmza, E-Şirket ve E-Kobi

2. Verinin Güvenli Sunulması:

Bulut Tabanlı Hizmet ve Servisler

3. Veri Madenciliği,

İş Zekası, Veri Analitiği ve Büyük Veri Yönetiminden E-Dönüşüme katkı.

4. Sanayi 4.0: E-Sanayi olmadan mümkün mü?

Sanayi Çağı, Enerji Çağı, Bilgi Çağı ve Dijital Çağ: Yeni Enerji Kaynağı =Veri/Bilgi

5. Türk Modeli Girişimcilik ve Yatırımcılık:

Girişimci ve Yatırımcı Nasıl buluşur? Başarılı Girişim Örnekleri.

6. Blockchain, Bitcoin ve E-Para:

E-Para, Yeni Finansal Sistemler, Regülasyonlar

Etkinlik hakkında detaylı bilgiyi www.istanbulbilisimkongresi.org.tr/2017/ adresinden edinebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.