Takip Et

SON DAKİKA

Şinasi KULA
[email protected]

DİDİM

19 Mart 2018, Pazartesi

     

1982 yılından bu yana, bazı yaz tatillerimin bir haftasını olsun değerlendirdiğim güzel bir coğrafyadır Didim. Ne hikmetse birçok Ankaralı-Eskişehirli gibi ben de severim iklimini, denizini, kumunu.

Tatil gerekçeli ziyaretlerimden öte kimi zaman konuk sanatçı olarak da davet edildim etkinliklerine. İzmir’de yaşadığım süreçte Gurup Mavi&Şinasi Kula konseri adı altında, Apollon Tapınağında mükemmel bir konsere imza atmışlığımız da vardır hani…

Tahmin ediyorum ki Didim şu sıralar Türkiye’de en çok göç alan yerleşim merkezlerinin başında gelmektedir. Yani kozmopolit(değişik uluslardan, ırklardan olan kimseleri bir araya getiren, barındıran, kapsayan) bir yapılanmaya sahip. Tabelada nüfus 70.000 olarak görünse de, yaz aylarında 300.000 kişilik devasa bir yerleşim merkezi oluyor. İşte bu gerçekler ışında kapasitesi dışındaki yükü kaldıramıyor doğal olarak. Didim’e ait bir ekol-tarz ya da kültürünü benimsemek yerine her gelen kendi coğrafyasının birikimlerini, kültürünü yaşamaya ve yaşatma gayretine giriyor. Didim’e yerleşip Didim’de yaşasa da, niceleri Didim’i yaşamaktan çok uzak!

Bu tercihte ısrar edenler de zaten memleketçilik paydaşlı derneklerde, oluşumlarda kendi coğrafyalarından getirdikleri gelenek görenekleri sürdürmekle mutluluğu buluyor…

Kapasitesi dışında bir yük dedim yazımın bir bölümünde, dikkat ettiniz mi bilmiyorum? Geçtiğimiz günlerde, “suç makineleri yakalandı” ve “Didim’de ev odasındaki uyuşturucu imalathanesi çökertildi” manşetleri ile iki ayrı haberi paylaştı Denge Gazetemiz.

Uyuşturucu, maalesef ülkemizin büyük sorunlarındandır. Her ne kadar yasa yapanlar görmezden gelip gündemlerine almasalar da, hele ki Bonzai adı altında emperyalist bir saldırı(organizasyon) çok ciddi boyutlarda ölüm saçmaya devam etmektedir. Maalesef Didim’e de el atmaktan geri kalmamıştır emperyalist taşeronlar(yerli işbirlikçiler).

Para uğruna anasını-avradını dahi satmaktan zerre çekinmeyen uyuşturucu baronları(ve onların ayakçıları)ülkenin her yerinde kol gezmektedir. Emniyet teşkilatının fedakârlıklarla yakaladığı bu sürüngenler, caydırıcı yasalar bir türlü çıkmadığı için(her ne hikmetse) üç gün sonra ellerini kollarını sallayarak halka tehlike saçmaya devam etmektedirler. Öncelikle Didim Emniyet teşkilatının KOM birimini kutlamak isterim. Ama bu yeterli midir tehlikenin bertaraf edilmesi adına? Asla…

Didim halkı(tabii ki evlatlarını seviyor, geleceğini düşünüyorlarsa) en az emniyet teşkilatı kadar emek sarf etmelidir. Uyuşturucu taciri ve satıcısı olacak bu aşağılık sürüngenlere nefes alma hakkı dahi tanımamalıdır. Gölgesinden korkmak yerine, bu tür toplum düşmanlarını anında emniyete bildirmeleri gerekmektedir.

Keza mafya özentisi güruhlar için de geçerlidir temennim.

Sivil toplum kuruluşları bazında hayal kırıklıklarımı da eklemek isterim yazımın son bölümüne. Örneğin; “ben de saflarınızda yer almak istiyorum” arzusu ile Didim ADD’ye gidip üye olmak istedi kayınpeder. Telefonla iletişim kurup ertesi gün için buluşma randevusuna gitti. Gitti gitmesine de; derneğin kapısında(Pazartesi-Perşembe-Cumartesi-Pazar günleri kapalı) yazısını okuyup kös kös geri göndü. Buluşma için söz veren de ortada yok tabi…

Hayvan koruyucuların yeni oluşturduğu derneğin kurucuları ile hemen yollarımız kesişti doğal olarak. Yeni dernek için minicik de olsun katkı koyduk yârimle birlikte. Fakat oluşumun ertesi haftasında “sen başkan olamazsın, ben olacağım” çatışmaları da bizi hayal kırıklığına uğrattı. Birlik beraberlik adına çok daha farklı olmasını arzuladığımız Didim ile ilgili önümüzdeki hafta da yerel yönetimin çalışmalarından bahsedeceğim.

 

OZANCA

 

ANNEM

İçimde bir sızı var

Göğsümde büyür annem

Koskoca bir şehirde

Yalnızım yine annem.

 

Kavgalardan küslüklerden

İkiyüzlü dostluklardan

Yalanlardan çalanlardan

Yoruldum artık annem.

 

Bu şehir hüzün kokar

Kaybolmuş tüm sokaklar

Hepimiz yıldız yıldız

Yalnızız yine annem… Şinasi KULA

 

GÜLÜMSE



Yazarın Tüm Yazıları

İl Sağlık Müdürlüğüne alkışlar!

4 Ocak 2019, Cuma

Özlem Çerçioğlu’na açık mektubumdur…

3 Eylül 2018, Pazartesi

“Kahrolsun Amerika” demekle olmaz bu işler!

6 Ağustos 2018, Pazartesi

Bir tek Safiye’midir Atatürk’e söven?

28 Temmuz 2018, Cumartesi

Muharrem İnce Gerçeği…

9 Temmuz 2018, Pazartesi

Muharrem İnce tehdit edilmiş miş!

2 Temmuz 2018, Pazartesi

Sosyal Demokrat Gevşekliği…

29 Haziran 2018, Cuma

Borçlusun bana ey hayat!

21 Haziran 2018, Perşembe

TOPUKLU EFE

8 Haziran 2018, Cuma

SANATÇI OLMAK…

28 Mayıs 2018, Pazartesi

Kış kışlığını bilirdi eskiden

25 Mayıs 2018, Cuma

MUSTAFA KEMAL’DEN MEKTUP…

21 Mayıs 2018, Pazartesi

MUSTAFA KEMAL’İM…

18 Mayıs 2018, Cuma

SENİNKİ GAZETECİLİK DEĞİL…

14 Mayıs 2018, Pazartesi

MUĞLA B.BELEDİYESİ NEDEN SESSİZ?

7 Mayıs 2018, Pazartesi

CHP ATATÜRK’ÜN MÜ, SOROS’UN PARTİSİ Mİ?

3 Mayıs 2018, Perşembe

DÖNMELER Mİ TEHLİKELİDİR, DÖNEKLER Mİ?

30 Nisan 2018, Pazartesi

İŞTE CUMHURBAŞKANI ADAYIM…

24 Nisan 2018, Salı

EŞEK İLE TARTIŞMAK…

20 Nisan 2018, Cuma

DİDİM VEGAN FESTİVALİNE…

16 Nisan 2018, Pazartesi

KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR!

13 Nisan 2018, Cuma

KEFENLİ YAĞCILIK!

9 Nisan 2018, Pazartesi

“EKMELEDDİN OLAYI BİR TUZAKTI”

6 Nisan 2018, Cuma

BU ADD NE İŞ YAPAR?

2 Nisan 2018, Pazartesi

DİDİM DEĞİŞİM GRUBU

30 Mart 2018, Cuma

KANSERLE TANGO

26 Mart 2018, Pazartesi

SAMİMİYET(SİZLİK)

22 Mart 2018, Perşembe

DİDİM

19 Mart 2018, Pazartesi

KİN

16 Mart 2018, Cuma

MUĞLA(K)…

12 Mart 2018, Pazartesi

SAĞLIK OLSUN!

9 Mart 2018, Cuma