Takip Et
  • 28 Mart 2016, Pazartesi

'Adalet’siz miyiz acaba?..

Türkiye’de son yıllarda suç ve suçlu oranı giderek arttı ve artmaya da devam ediyor. Her gün mesleğimiz gereği birçok asayiş olayına şahit oluyor ve bu olayları da haberleştirerek yerel ve ulusal basında çıkmasını sağlıyoruz. Öyle olaylara şahit oluyoruz ki suçluların bazıları daha adliyeye, hâkim karşısına çıkarılmadan emniyetteki veya jandarmadaki ifadelerinin ardından savcıların talimatıyla serbest bırakılıyor. 10 kez 20 kez suç işleyip de serbest kalanlar bile bulunuyor. Hatta 60 veya 70 hırsızlık suçundan yakalananların bile serbest kaldığına şahit olduk.

ARAÇLARINDAN HER ŞEY ÇIKTI

Geçtiğimiz gün yine Efeler polisinin asayiş uygulamasında dur ihtarına uymayan bir sürücü, otomobiliyle İncirliova’ya doğru kaçtı. İncirliova polisi bilgiyi alır almaz hızı bir şekilde kaçan aracı takibe aldı, kısa sürede de önüne geçerek aracı ve zanlıları yakaladı. Şüpheliler kaçarken polis aracına çarptı, iki polisi yaraladı, araçlarının içerisinde kesici alet olarak bilinen pala, alkol, uyuşturucu ve silah bulundu. Şüpheliler görev yapan polis memuruna mukavemet, kamu malına zarar verme, uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma ve trafiği tehlikeye sokacak hal ve hareketlerden dolayı adliyeye sevk edildi. Zanlıların tutuklanması beklenirken, serbest bırakıldığını öğrenince bir kez daha şaşkınlığımı gizleyemedim. Her defasında da 'Vardır hakimin bir bildiği' diyoruz. Eğer ülkemizde 'Adalet Mülkün Temeli' ise adaletin nerede olduğunu sormadan edemiyor insan. Emniyet güçlerinin haftalarca çaba sarf ederek yakaladığı suçlunun adliyeye gelmeden veya geldikten sonra salıverilmesi, elbette ki suç unsurlarını artırıyor ve artırmaya da devam ediyor.

Adaletin olduğunu düşündüğümüz ülkemizde acaba 'Adalet’siz miyiz, diye düşünmekten kendimi alıkoyamazken, adaleti temsil edenlerin de kanunların hakkını vermesini arzu ediyorum… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.